Συνταγές
Τάρτα με μεταξένια κρέμα σοκολάτας
Υλικά
½ φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο μαλακωμένο (115 γραμμάρια)
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη (80 g)
1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (185 γραμμάρια)
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
¼ κουταλάκι αλάτι
Κρέμα σοκολάτας
⅓ ποτήρι νερό (80 g)
½ φλιτζάνι βούτυρο (115 γραμμάρια)
1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ
1 φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη (170 g)
⅓ φλιτζανιού ζάχαρη (65 g)
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
1 πρέζα αλάτι
3 μεγάλα αυγά
Κόκκινα φρούτα για διακόσμηση
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Κάνετε τη ζύμη.
Ανακατεύτετε το βούτυρο σε ένα μπολ μαζί με την άχνη ζάχαρη και χτυπάτε με το μίξερ .
Χτυπήστε το αυγό και προσθέστε σιγά σιγά.
Κοσκινίστε το αλεύρι και τη σκόνη κακάου και προσθέστε το αλάτι. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ανακατέψτε τη ζύμη ενωθούν τα υλικά. Δεν ζυμώνουμε πολύ.
Τυλίξτε τη ζύμη σε πλαστική μελβράνη και τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά .
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 ° .
Βουτυρώνετε μια φόρμα για τάρτες (23 cm) και ρίξτε τη ζύμη αφού την ανοιξετε σε φύλλο μεγέθους της ταρτιέρας.
Κάνετε τρύπες στη βάση της τάρτας , ώστε να μην φουσκώνει.
Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 150 βαθμούς και σβήνουμε το φούρνο.
Κάνετε τη γέμιση:
Σε μια μεσαία κατσαρόλα, ρίχνετε το νερό και το βούτυρο και βράστε. Προσθέστε τον στιγμιαίο καφέ και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί.
Βάλτε τη σοκολάτα, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μπολ και ρίξτε το μείγμα ζεστού βουτύρου. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το μείγμα να είναι γυαλιστερό.
Προσθέστε τα αυγά και χτυπήστε καλά .
Ρίξτε τη γέμιση στη μισοψημένη τάρτα. Ψήνετε για 12-15 λεπτά .
Αφήνετε να κρυώσει .
Γαρνίρετε με κόκικινα φρούτα και με ζάχαρη άχνη