Συνταγές
Τάρτα με καπνιστό ζαμπόν και γραβιέρα…που δεν μπορείς με τίποτα να αντισταθείς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”
ΥΛΙΚΑ
1 φυλλο κουρού
1 πιπεριά Φλωρίνης μεγάλη κομμένη σε καρέ
1 πιπεριά πράσινη μεγάλη κομμένη σε καρέ
10 φέτες ζαμπόν καπνιστό κομμένο σε κομμάτια
200 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. Γραβιέρα Κρήτης πικάντικη τριμμένη
2 αυγά
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το ζαμπόν μέχρι να αρχίσει να παίρνει λίγο χρώμα. Ρίχνουμε τις πιπεριες και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, και σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να καραμελωσουν…το βγάζουμε απο την φωτια και το αφήνουμε για 5 λεπτά να χλιαρεψει.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γιαούρτι, Ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού, την γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα ( 27-28 εκ.) και απλώνουμε το φύλλο κουρού. Το τρυπαμε με ένα πιρούνι και Ρίχνουμε την γέμιση μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C στον αέρα για 30 λεπτά….μετά γυρνάμε τον φούρνο στην κάτω αντίσταση για κάνα 10λεπτο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”