Συνταγές
Ζαμπονοτυροπιτάκια – Πολύ ωραία και νόστιμα σίγουρα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα για το ζυμάρι:
400-450 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ 200γρ.γαλα χλιαρό 40γρ.κρεμα γάλακτος χλιαρή 30γρ βούτυρο λιωμένο ΌΧΙ ζεστό 30γρ ζάχαρη 1αυγο 5γρ.αλατι 5γρ.μαγια.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΛΕΙΨΗ 3 κ.σ.λαδι 1 κρόκο αυγού 2κ.σ. νερο..Σουσάμι αν θέλουμε.
ΓΕΜΙΣΗ: Βάζει ότι του αρέσει του κάθε ενός. Παίρνει και γλυκιά και αλμυρή.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ :
Σέ ένα σκεύος βάζουμε το χλιαρό γάλα την χλιαρή κρέμα γάλακτος τη μαγιά 1.5 κ.σ. ζάχαρη 2 κ. σ. από το αλεύρι της συνταγής τα ανακατεύουμε να ενσωματωθούν βάζουμε μια μεμβράνη και το σκεπάζουμε το αφήνουμε για 10’σέ ζεστό μέρος. Ετοιμάζομαι τά υλικά για την γέμιση.
Όταν φουσκώσει η μαγιά ρίχνουμε τά υπόλοιπα υλικά. Και τα ζυμώνουμε. Η ζύμη λίγο κολλάει. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγο. Κόβουμε το ζυμάρι σέ μπαλάκια και τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Μετά από 10′ Παίρνουμε το πρώτο μπαλάκι το ανοίγουμε το γεμίζουμε το ρολάρουμε το κλείνουμε καλά στα πλάγια. Τα αραδιαζουμε σέ ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Τα περνάμε με το μείγμα του αυγού. Τά αφήνουμε 10′.Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20’στις αντιστάσεις.
Δίχως αμφιβολία η μαγειρική σου φτιάχνει τη διάθεση..
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.