Ορεκτικα
Σήμερα σας φτιάχνουμε εύκολες, τραγανές και λαχταριστές ζαμπονοτυρόπιτες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Εύκολες και νόστιμες ζαμπονοτυρόπιτες , ιδανικές για παιδιά, μπουφέ και παιδικό πάρτυ!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
-4 αυγά
-100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
-50 ml. λάδι
-150 ml. γάλα
-1 μπέικιν
-100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
-2 φύλλα κρούστας
-αλλαντικά επιλογής μας
-κίτρινο τυρί
-κρόκο αυγού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, ανακατεύοντας τα αυγά με το σύρμα σε ένα μεγάλο μπωλ. Συνεχίζουμε με το γιαούρτι, το λάδι και το γάλα.
Κατόπιν, αδειάζουμε στο μπωλ, το αλεύρι και την φέτα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Απλώνουμε στον πάγκο, μαζί 2 φύλλα κρούστας και τα αλείφουμε με το μίγμα.
Στρώνουμε από πάνω άλλα 2 φύλλα τα οποία αλείφουμε επίσης με το μίγμα.
Τυλίγουμε τα φύλλα σε ρολό, το οποίο κόβουμε κατά μήκος με το μαχαίρι και δίνουμε σχήμα.
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Στο κέντρο βάζουμε τριμμένα αλλαντικά και τριμμένο κίτρινο τυρί.
Αλείφουμε με κρόκο αυγού.
Ακολουθούμε τα ίδια βήματα και για τα υπόλοιπα φύλλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Κάνε εγγραφή στο κανάλι και δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο..
Καλή απόλαυση σε όσους δοκιμάσουν να φτιάξουν τα πιο λαχταριστά “ζαμπονοτυρόπιτες “ ever!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε ραβιόλες στο φούρνο με ζαμπόν και μπέικον
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό ραβιόλες Lisko,
αλάτι,
χαλλούμι τριμμένο,
3-4 φέτες ζαμπόν κομμένο σε κύβους,
5-6 φέτες μπέικον κομμένο σε κύβους,
1 μεγάλη κρέμα γάλακτος,
προαιρετικά μανιτάρια κομμένα σε φέτες.
Εκτέλεση
Βράζετε τις ραβιόλες με λίγο αλάτι. Σ’ ένα τηγανάκι βάζετε μια σταγόνα λάδι μέσα στο οποίο τσιγαρίζετε το μπέικον, το ζαμπόν και τα μανιτάρια αν θα βάλετε.
Σε ένα πυρέξ βάζετε τις ραβιόλες και ρίχνετε το μπέικον, το ζαμπόν, τα μανιτάρια και τα ανακατεύετε. Στη συνέχεια, περιχύνετε την κρέμα γάλακτος, σε όλο το πυρέξ και στην επιφάνεια βάζετε το τριμμένο χαλούμι (όχι πάρα πολύ).
Το βάζετε στο φούρνο στους 180°C και το κοιτάζετε συχνά καθώς δεν χρειάζεται πολύ ώρα. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προαιρετικά).
xrysessyntages.com