Συνταγές
Μόλις το βλέπεις αυτό το αριστούργημα, θέλεις να το φτιάχνεις – νοστιμότατη τάρτα μήλο
Νόστιμη συνταγή από ” Tatjana Mico- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά για την ταρτα
200 γρ αλεύρι γοχ
115γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50γρ ζάχαρη
1 αυγο
Αλάτι και 3 μήλα για επάνω(ντεκόρ)
Υλικά για κρέμα μήλο
1 κιλ μήλα καθαρισμένες και κομμένα σε κύβος
1,5 λίτρα νερό
4 κουτάλι ζάχαρη
Λίγο κονιάκ
1 λεμόνι μόνο το ξύσιμο
1 βανίλια
Λίγο μαρμαδα βερικοκο
Εκτέλεση
Πρωτα ετοίμαζουμε την ζύμη για την ταρτα που χτύπαμε καλά το βούτυρο και ζάχαρη μαζί μέχρι να λιώσει καλά βάζουμε το αυγό και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνετε ένα μαλακό ζύμη το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το άφηνουμε στο ψυγείο για μια ώρα..αυτή τη ώρα ετοίμαζουμε την κρέμα μηλου
Βράζουμε λίγο τα μήλα τα στραγγιζα τα πατώντας με το πιρούνι στο μίγμα αυτό βαζουμε το ζάχαρη, το κονιάκ το ξύσμα λεμόνι και την βανίλια
Μετά ανοίγουμε το ζυμάρι ίσα ίσα με την φορά της ταρτιερασ, σε βουτερομενουμε ταρτιερα βαζουμε την ζύμη το τριπαω με πιρούνι βαζουμε λαδόκολλα βάρος ρύζι το έψησα στους 180*για 15″ μετά το πασαλιψα με λίγο μαρμαλαδα βερικοκο ριχνουμε την κρέμα μήλου από πανό το στολισα με της φέτες του μήλο το πασπαλιζουμε με άχνη ζάχαρη και λίγο βούτυρο
το ψηνουμε μέχρι που πήρε λίγο χρώμα ή ζύμη στησ άκρες το βγαζουμε από το φούρνο το ξανά πασπαλισα τα μήλα με την μαρμαδα βερικοκο και το ψηνουμε ακόμα 15 “στο τέλος πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα
Η τάρτα μήλου σερβίρεται κατα προτίμηση ζεστή.
Μετά την διακόσμηση , σερβίρουμε αμέσως, πριν λιώσει η ζάχαρη.
*σερβίρουμε με παγωτό, δυόσμο
Νόστιμη συνταγή από ” Tatjana Mico- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”