Συνταγές
Συνταγή μηλόπιτας που μας έρχεται από πολύ παλιά..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Xristina Xristidi-Xatzidaki – “Τέμενη αγαπημένη.”
Παλιά την φτιάχνανε με λάδι, τώρα με βούτυρο..
ΥΛΙΚΑ
Ένα βιταμ σε πλάκα,
4 αυγά,
250 γρμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
4 μήλα μέτρια,
ένα σφηνάκι λικέρ,
μερικά καρύδια,
150 γρμ ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε το βιταμ στην μέση, ρίχνουμε το μισό σχεδόν λιωμένο στο ταψάκι νο 26, και πασπαλίζουμε με χοντρή ζάχαρη, καστανή αν έχετε ακόμα καλύτερα, ρίχνουμε και κανέλα.
Εν τω μεταξύ έχουμε καθαρίσει τα μήλα, με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια και σκληράδια και τα κόβουμε στρογγυλά (Φωτογραφία), τα στρώνουμε πάνω στο βιταμ με την ζάχαρη.
Σε κάθε τρύπα του μήλου βάζουμε ένα καρύδι.
Τώρα χτυπάμε το υπόλοιπο βιταμ, ρίχνουμε την ζάχαρη,τα αυγά χτυπημένα, το λικέρ και το αλεύρι και το στρώνουμε με προσοχή πάνω στα μήλα.
Ψήνουμε 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Όταν ψηθεί, αφήνουμε ένα τέταρτο και βάζουμε την πιατέλα μας από πάνω και πιάνουμε με τα χέρια μας ταψί και πιατέλα και γυρίζουμε να ερθη το κάτω πάνω.
Η Συνταγή είναι από κ. Xristina Xristidi-Xatzidaki – “Τέμενη αγαπημένη.”