Συνταγές
Στο τσακ μπαμ ένα κέικ για τον καφέ μας – με καρύδια, ξύσμα περγαμόντου και γλάσσο σοκολάτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Παναγιώτης Κυριακούλιας – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
5 αυγά
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
2 βανίλιες
1 ποτήρι νερού ηλιέλαιο
1 ποτήρι νερού γάλα
Μισή κούπα καφέ τριμμένα καρυδια
400 γράμ φαρίναπ
Ξύσμα απο μισό περγαμόντο
Χτυπάμε αυγά (Μονο κρόκους ) και ζάχαρη
Μετα γάλα και ολα τα υπόλοιπα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ασπράδια μαρέγκα την οποία προσθέτουμε στο Τελος και ανακατεύουμε με σπάτουλα σιγα σιγα με κυκλικές κινήσεις
Βουτυρώνουνε τη φόρμα ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουνε στους 180c για περίπου 50 λέπρα ανάλογα το φούρνο στις αντιστάσεις πάνω κατω
Οταν ψηθεί ξεφορμάρουμε και βάζουμε το γλάσσο σοκολάτας
Η Συνταγή είναι από Παναγιώτης Κυριακούλιας – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις υπέροχο και αφράτο κέικ για το σχολείο και για τον καφέ
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lena Tzodouri-Moschofidou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
5 αυγά, 1 1/2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη, 3 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ., 200γρ. Βιτάμ, 200γρ. Γιαούρτι, 1 φακελάκι βανίλια, 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ, 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού και λίγο κακάο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πρώτα τα αυγά να αφρατέψουν μετά προσθέτουμε την ζάχαρη και ξανά χτυπάμε μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός του κακάο. Βάζουμε βιτάμ στην φόρμα και νιφάδες ινδοκάρυδο για να μην κολλήσει το κέικ στην φόρμα.
Βάζουμε το μισό μίγμα στην φόρμα, στο υπόλοιπο μίγμα προσθέτουμε κακάο και χτυπάμε να ενωθεί. Βάζουμε και το υπόλοιπο μίγμα από πάνω και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για να κάνει τα σχέδια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντίστασης στην μεσαία σχάρα για μια ώρα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lena Tzodouri-Moschofidou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”