Ορεκτικα
Μία ακόμη διαφορετική πρόταση για τα πιο λαχταριστά σταφιδόψωμα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πρωτότυπο σχήμα, σταφιδόψωμα σαλιγκαρακια εξαιρετικα παρα πολυ ευκολα και νοστιμα που πρέπει οπωσδήποτε να τα κανεις
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
50 γρ. ζάχαρη
180 ml. γάλα χλιαρό
1 αυγό
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
λίγο αλάτι
50 γρ. βούτυρο
για τη γέμιση
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
70 γρ. βούτυρο
100 γρ. σταφίδες
κρόκο αυγού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε το χλιαρό γάλα με τη μαγιά και τη ζάχαρι.
Προσθέτουμε το αυγό, ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε λίγο αλάτι και το μισό αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια.
Αφού ρίξουμε το βούτυρο στο μπωλ, συνεχίζουμε το ζύμωμα.
Σκεπάζουμε με μία πετσέτα το μπωλ και αφήνουμε γαι 45 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της γέμισης. Δουλεύουμε στο μπωλ, το αλεύρι, τη ζάχαρι, τις βανίλιες, το βούτυρο, μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο. Στο μισό φύλλο, απλώνουμε γέμιση. Διπλώνουμε και κλείνουμε το φύλλο, και στρώνουμε ελαφρώς με τον πλάστη.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές. Την τελευταία φορά, πατάμε το φύλλο με τα χέρια μας, και κλείνουμε τις άκρες.
Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες με πάχος 2 δάχτυλα.
Ανοίγουμε ελαφρώς τα κομμάτια με τα χέρια μας, τα στρίβουμε και ενώνουμε τις άκρες.
Τοποθετούμε τα σταφιδόψωμα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλοίφουμε με κρόκο αυγού.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “σταφιδόψωμα ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΤΩΡΑ!
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics