Συνταγές
Αφράτα και εύκολα Σταφιδόψωμα βήμα-βήμα ! Τα φτιάχνουμε και τα παίρνουμε μαζί μας όπου πάμε.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υπάρχει καλύτερη περίοδος για να κάνεις σταφιδόψωμα; Εάν δεν έχεις φτιάξει μέχρι τώρα, σου προτείνω να ακολουθήσεις αυτή την απλή συνταγή για να κάνεις τα δικά σου αφράτα σταφιδόψωμα και να τα απολαμβάνεις στο γραφείο, στο σπίτι αλλά και για να τα δίνεις στα παιδιά σου για το σχολείο.
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
200 γρ. ζάχαρη
400 ml. γάλα
200 ml. σπορέλαιο
Περίπου 1 κιλό αλεύρι γοχ.
2 βανίλιες
Λίγο αλάτι
200 γρ. σταφίδες
1 αυγό
Εκτέλεση
Ξεκινάμε παίρνοντας ένα μπολ και διαλύοντας την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
Βάζουμε το λάδι στη συνέχεια και ανακατεύουμε.
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, τις βανίλιες και το αλάτι.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
Εφόσον είναι έτοιμη η ζύμη για τα σταφιδόψωμα, την πλάθουμε ελαφρώς, προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
Την χωρίζουμε σε 20 μέρη και τα κάνουμε μπαλάκια.
Τα αλείφουμε με το αυγό και προαιρετικά πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
Τέλος, ψήνουμε τα σταφιδόψωμα στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
Καλή απόλαυση! Πες μου στα σχόλια αν σου αρέσουν τα σταφιδόψωμα και ποια συνταγή ακολουθείς!