Ξεχωριστα
Αφράτα Σταφιδόψωμα, εύκολα , γρήγορα και οικονομικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ωραία ,μπαμπάτσικα τα Σταφιδόψωμα, είναι εύκολα αφράτα και πεντανόστιμα
Φαίνονται πάρα πολύ αφράτα και με το γλάσο μελιού θα απογειώνονται!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitrios Makriniotis
Yλικά
-500 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
-8 γρ. ξηρή μαγιά
-50 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak λιωμένο, χλιαρό
-280 ml. γάλα φρέσκο πλήρες
-μία βανιλίνη
-ξύσμα από ένα πορτοκάλι (προαιρετικά)
-100 γρ. σταφίδες ξανθές
-1 αυγό για επάλειψη πριν το ψήσιμο
Προαιρετικά
-30 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
-30 γρ. μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, προαιρετικά λίγη ζάχαρι, το γάλα, τη μαγιά, βανιλίνη προαιρετικά και το βούτυρο Lurpak.
Ανακατεύουμε.
Εχουμε βάλει ήδη τις σταφίδες σε ζεστό νερό για περίπου 10 λεπτά. Αφού τις στραγγίξουμε, τις αδειάζουμε στον κάδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Οταν η ζύμη είναι έτοιμη, την βάζουμε σε ένα μπωλ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για μία ώρα σε ζεστό χώρο να φουσκώσει.
Αφού βγάλουμε την μεμβράνη, δουλεύουμε τη ζύμη για λίγο με τα χέρια μας και την πλάθουμε σε μπαστούνι.
Κόβουμε σε 8 κομμάτια τα οποία δουλεύουμε με την παλάμη μας στον πάγκο και τα τοποθετούμε σε πυρέξ με λαδόκολλα.
Αλείφουμε τα ψωμάκια με χτυπημένο αυγό και πινέλο.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για περίπου 25 λεπτά.
Ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι, το βούτυρο με το μέλι, και με το πινέλο αλείφουμε τα ψωμάκια όσο είναι ζεστά.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “Σταφιδόψωμα” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitrios Makriniotis
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!