Γλυκα
Σπιτική μηλόπιτα – θεωρούμε ότι είναι από τις πιο εύκολες, αν όχι η πιο εύκολη!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή για μηλόπιτα με σφολιάτα.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitrios Makriniotis
Υλικά
-1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
-4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
-50 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
-50 γρ. ζάχαρη καστανή
-1 κ.σ κανέλα
-1 κ.σ κορν φλάουρ
-προαιρετικά λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
για την επάλειψη
-1 μεσαίο αυγό
-1 κ.σ νερό
για πασπάλισμα
-καστανή ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, βάζοντας ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το βούτυρο και την καστανή ζάχαρι, ανακατεύοντας ελαφρώς.
Προσθέτουμε τα μήλα στο τηγάνι.
Αφού ανακατέψουμε καλά, αφήνουμε να ζεσταθούν έως ότου να μαζέψουν τα μήλα.
Ρίχνουμε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μπωλ και αφήνουμε να κρυώσει.
Στρώνουμε τα φύλλα σφολιάτας στον πάγκο και τα κόβουμε σε 4 ίσες λωρίδες και κατόπιν πάλι στη μέση, δημιουργώντας έτσι 8 κομμάτια.
Με ένα κουτάλι της σούπας, βάζουμε περίπου 2 κουταλιές από το μίγμα σε κάθε κομμάτι σφολιάτας και το τυλίγουμε.
Τοποθετούμε τα πιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα χαράσουμε με ένα μαχαίρι.
Με το μίγμα από το νερό και το αυγό, αλείφουμε τα πιτάκια.
Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρι.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα έως ότου να ροδίσουν.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “μηλόπιτα ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Καλή όρεξη θα σας ευχηθούμμε γιατί είμαστε σίγουροι πως θα το δοκιμάσετε και θα το απολαύσετε! 😉
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitrios Makriniotis
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Γιατί απλά στο σπίτι μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα!