Συνταγές
Μια διαφορετική εκδοχή για ξεκίνημα ή ακόμη ως κυρίως πιάτο – υγιεινή κοτόσουπα σαν μαγειρίτσα..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
στήθος κοτόπουλο
φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
μαρουλάκι φρέσκο
άνηθο
μαϊντανό
δυόσμο
φρέσκια ρίγανη
κουρκουμά (κάνει την διαφορά,
να τον βάζετε και στην κοτόσουπα)
ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι.
αυγά και χυμό λεμονιού
(για το αυγολέμονο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το κρέας και το κόβουμε σε τετραγωνάκια.
Σε άλλη κατσαρόλα, στο ελαιόλαδο σοτάρουμε κρεμμύδι (τριμμένο στο μούλτι) και ρίχνουμε το βρασμένο κρέας με τον ζωμό του
προσθέτοντας τα κρεμμυδάκια, τα μαρούλια και τα μυρωδικά.
Θέλει περίπου μισή ώρα βράσιμο.
10 λεπτά πριν σβήσουμε ρίχνουμε το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και τον κουρκουμά.
Κάνουμε το αυγολέμονο και σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για σπιτικές κοτομπουκιές
Συνταγή είναι της κ. Sophia Gazi – (((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))
ΥΛΙΚΑ
2 φιλέτα κοτόπουλο στήθος κομμένα σε μπουκιές
4 κ.σ. Μουστάρδα
2 κ.σ. Κέτσαπ
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
Αλάτι , πιπέρι
1 κγ πάπρικα γλυκιά
Φρυγανια τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ, εκτός από τη γαλέτα και τη φρυγανιά! Βάζουμε και το κοτόπουλο μετά στο μπολ και ανακατεύουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον !
Στη συνέχεια, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, στρώνουμε μια λαδόκολλα στη λαμαρίνα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο! Βουτάμε τις κοτομπουκιες στη φρυγανιά και τις βάζουμε στη λαμαρίνα !
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου για μισή ώρα!
Η Συνταγή είναι της κ. Sophia Gazi – (((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))