Συνταγές
Τέλεια ιδέα, γρήγορο και νόστιμο – σπιτική σπανακόπιτα στο τηγάνι
Η συνταγή παρακάτω είναι για το φούρνο και στο τηγάνι δεν αλλάζει κάτι στρώνετε το φύλλο μέσα στο τηγάνι βάζετε το μείγμα μέσα σκεπάζετε με δεύτερο φύλλο και ψήνετε σε χαμηλή φωτιά!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα για το φύλλο
2 Κούπες του νες καφέ αλεύρι σταρένιο
1 Φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι του καφέ ξίδι
χλιαρό νεράκι όσο πάρει..!!
Υλικά για την γέμιση
500 γρ Σπανάκι
Λίγα σέσκουλα
2 Πράσα
2 Μεγάλα ξερά κρεμμύδια
3 Φρέσκα κρεμμυδάκια
1 Κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
1 Κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 Αυγά
1/4 Τυρί φέτα
Αλάτι, πιπέρι λαδάκι
Εκτέλεση
κοψουμε μικρά κομμάτια τα χόρτα και έστυψα καλά το σπανάκι και σέσκουλα, τριψουμε με αλάτι να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
Ανακάτευουμε με τα κρεμμύδια και πράσα καλά τσιγαρισμένα και τα υπόλοιπα υλικά. Άνοιξουμε δυο φύλλα…άλειψουμε λαδάκι το ταψί και πασπάλισα με λίγο αλεύρι
βαζουμε το πρώτο φύλλο κάτω ριξουμε την γέμιση σκέπασουμε με το άλλο φύλλο και χαράκωσουμε ελαφρά και ψησουμε στους 180 αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.