Συνταγές
Τρελαινόμαστε για πίτες με χειροποίητο φύλλο! Υπέροχη σπανακόπιτα σαλιγκάρι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
για το ζυμάρι χρησιμοποίησα μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι λίγο ελαιόλαδο και ξύδι και χλιαρό νερό μέχρι να έχω μία μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια ζύμη την άφησα να ξεκουραστεί περίπου μισή ώρα ετοίμασα τη γέμιση με 1 kg σπανάκι
σε ένα βαθύ τηγάνι βαζουμε το σπανάκι μου λίγο δυόσμο φρέσκα κρεμμυδάκια και 1 ξερό κρεμμύδι 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ πλιγούρι μόλις έβγαλαν τα πολλά ζουμιά τα σπανάκια μου έριξα λίγο ελαιόλαδο και τα άφησουμε να μαραθούν
στο τέλος βαζουμε και περίπου 300 γραμμάρια φέτα το άφησε στην άκρη για να παγώσει πήρα το ζυμάρι μου και τον χώρισα σε 8 μπαλίτσες άνοιξα κάθε μπαλίτσα όσο ένα πιατάκι του γλυκού και το άλειψαν με λιωμένο σπορέλαιο και λίγο φυτίνη
από πάνω βαζουμε ακόμη ένα φύλλο δηλαδή μου βγήκαν 4 τα άφησουμε λίγο στο ψυγείο να ξεκουραστούν και στη συνέχεια το άνοιξα με τον πλάστη μου στο καθένα το ράντισα με λίγο από το μείγμα μου από το σπορέλαιο και την φυτίνη
βαζουμε διαστήματα από τη γέμιση με το σπανάκι το έκανα σαν ρολάκι και το βαζουμε κυκλικά στο ταψί μου στο τέλος ριξουμε λίγο νεράκι λίγο σουσάμι και λίγο από το σπορέλαιο με τη φυτίνη που έχει μείνει (τα φύλλα μου τα άνοιξα με νισεστέ)
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.