Συνταγές
Μοιράζεις εγκεφαλικά πρωί πρωί! Πίτσα με σούπερ ζύμη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Ανδρέας Αρκουδέας – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 κτσ. ζάχαρη, 1/3 κτσ. αλάτι και 1/4 κτσ. πιπεράκι, 1 κτσ. ξύδι και 1 μαγιά.
Λεκανίτσα, αλεύρι, μια λακουβίτσα για την μαγιά, γύρω γύρω αλάτι, απέναντι ζάχαρη, δίπλα πιπεράκι, 1/2 κ .π λάδι (μισό κρασοπότηρο λάδι και χλιαρό νερό όσο πάρει σιγά σιγά να γίνει ζύμη ).
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε χλιαρό νερό με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει παχύρρευστη ζύμη.
ΤΗΝ ΑΦΗΝΩ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΗ ΜΙΑ ΩΡΑ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ρίχνουμε στο ταψί και με λαδωμένα χέρια απλώνουμε παντού όσο μπορούμε ομοιόμορφα.
Μετά σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ παντού, 5 χούφτες τυρί τριμμένο, γαλοπούλα φέτες κομμένες λεπτές, φέτες 2 πιπεριές εάν θέλεις και μέτρια κομμένα μανιτάρια, 6 χούφτες τυριά και στο προθεμασμένο φούρνο στους 180ο για 3/4 τις ώρας.
Οταν κρυώνει λίγο την κόβεις.
Η συνταγή είναι από Ανδρέας Αρκουδέας – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Σούπερ….σούπερ….σούπερ….φανταστικό γλυκάκι!
Η συνταγή είναι από κ. Αναστασία Σπήλιου – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίζουμε τα μελομακάρονα με τα χέρια ή πιρούνι.
Βάζουμε στα ποτήρια σαν βάση.
Ρίχνουμε 1 κτσ. σιρόπι από γλυκό κουταλιού πορτοκάλι.
Μετά το γλυκό πορτοκάλι σε κυβάκια.
Χτυπάμε μία κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια με το ανάλογο γάλα και μία κρέμα πραλίνα.
Βάζουμε στο μισό ποτήρι την λευκή και στο άλλο μισό την πραλίνα.
Μετά την σαντιγί και αμύγδαλα καβουρδισμένα.
Η συνταγή είναι από κ. Αναστασία Σπήλιου – “Μπαχάρι και κανέλα.”.