Συνταγές
Σούπερ Άλειμμα μελιτζάνας με βασιλικό και σκόρδο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
2 μελιτζάνες
1 -2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο στην πρέσα
3 κουτ. σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κουτ. σ. ξύδι από μήλο
4 κουτ.σ. ελαιόλαδο + για το ψήσιμο
Αλάτι η ανθό αλατιού
Πιπέρι καθόλου
1 λαδόκολλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου στον αέρα.
Κόβουμε τις μελιτζάνες στην μέση τις χαράζουμε με μαχαίρι τις αλείφουμε με λάδι, και τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα με την χαραγμένη τους πλευρά στον πάτο του ταψιού.
Ψήνουμε για 20 -25 λεπτά. (ανάλογα τον φούρνο)
Αδειάζουμε την σάρκα τους σε μπολ και την λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, και πολτοποιούμε.
Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί, κατά προτίμηση σπιτικό.
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή.
Πώς ξεμυρίζουν τα χέρια από κρεμμύδι και σκόρδο
Εάν έχετε ψιλοκόψει κρεμμύδι, ή σκόρδο στο παρελθόν, τότε ξέρετε ότι η μυρωδιά που μένει στα χέρια σας δεν φεύγει με τίποτα!
Το σαπούνι δεν είναι αποτελεσματικό για να βγάλει την μυρωδιά από κρεμμύδι ή σκόρδο στα χέρια.
Αν θέλετε πραγματικά να απαλλαγείτε από αυτή τη μυρωδιά, αρκεί να τρίψετε με τα χέρια σας ένα… κουτάλι!
Το μυστικό για να φύγει η μυρωδιά από κρεμμύδι ή σκόρδο
Αυτό το τέχνασμα λειτουργεί πραγματικά με το σκόρδο και με κρεμμύδια, των οποίων οι μυρωδιές μπορούν να εξουδετερωθούν με τον ανοξείδωτο χάλυβα.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τρίψετε τα χέρια σας με ένα αντικείμενο από ανοξείδωτο χάλυβα (όπως ένα κουτάλι, ένα μαχαίρι ή ακόμα και την άκρη του νεροχύτη) κάτω από κρύο νερό, σαν το κουτάλι να ήταν σαπούνι.
Όταν τελειώσετε, τα χέρια σας θα έχουν χάσει το μεγαλύτερο μέρος της άσχημης μυρωδιάς. Μετά, μπορείτε να τα πλύνετε με κανονικό σαπούνι για να μυρίζουν και ευχάριστα.