Συνταγές
Μια δοκιμή θα σας πείσει – χορτοφορικό φαγητό με σουτζουκάκια από φακή!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Για σίγουρη επιτυχία – Από τις πιο λαχταριστές συνταγές για σουτζουκάκια χωρίς κιμά!
Η Συνταγή είναι από Μίκα Πολυχρονοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έβαλα πριν από 24 ώρες 300 γραμμάρια φακές σε μπολ με νερό και τις άφησα να μουλιάσουν, την επομένη τις σούρωσα καλά και τις πέρασα από το multi, στη συνέχεια έβαλα περίπου μία φλυτζάνα βρώμη αλεσμένη να γίνει αλεύρι.
Η συνταγή είναι καθαρά χορτοφαγική.
Αλλά εγώ πρόσθεσα και ένα αυγό.
Τρία καρότα μέτρια περασμένα από το multi, ένα μεγάλο κρεμμύδι και δύο σκελίδες σκόρδο όλα περασμένα από το multi, σχεδόν μία φλυτζάνα μαϊντανό ψιλοκομμένο, 2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο και λίγο κύμινο, αλάτι και πιπέρι, τέσσερις κουταλιές ελαιόλαδο.
Ζύμωσα πολύ καλά το μείγμα είναι μαλακό, προσθέτουμε κι άλλη βρώμη, τα έπλασα σε σουτζουκάκια, άμα θέλουμε τα τηγανίζουμε, εγώ τα έψησα στο φούρνο με μερικές σταγόνες λάδι, στο κάθε σουτζουκάκι περίπου 40 λεπτά στους 200 βαθμούς εν τω μεταξύ τους ετοίμασα τη σάλτσα λάδι σε ένα φαρδύ τηγάνι 4 κουταλιές και μία σχελίδα σκόρδο σπασμένη στο multi, 4 ντομάτες πολτοποιημένες.
Ρίχνω το ζεστό λάδι, μόλις πάρει βράση προσθέτω μία φλυτζάνα κόκκινο κρασί, μισό κουταλάκι κύμινο, φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι, τα αφήνω να βράσουν για 3 λεπτά.
Οταν ψηθούν τα σουτζουκάκια τα βάζω στη σάλτσα και τα βράζω περίπου για 7 λεπτά σε μέτρια φωτιά γιατί πίνουν πολύ την σάλτσα, αν χρειαστεί ρίχνω κι άλλο χυμό ντομάτας, πολύ νόστιμα και χορταστικά.
ΥΓ στη σάλτσα πρόσθεσα και μερικούς κόκκους μπαχάρι.
Η Συνταγή είναι από Μίκα Πολυχρονοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.