Συνταγές
Σήμερα μια συνταγή φανταστική για την πιο εύκολη και γρήγορη σοκολατόπιτα που έχετε φτιάξει!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
3/4 κουπας αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει μόνο του.
1 κουπα σιμιγδάλι ψιλό
3/4 κουπας. ζάχαρη
4 αυγά μεγάλα
1/2 κούπα αραβοσιτέλαιο
2 κ.σ. κακάο
1 πρέζα αλάτι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλιά κακάο
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
2 σοκολάτες γάλακτος
1 φλυτζανάκι του καφέ φρέσκο γάλα
1 φλυτζανάκι αμύγδαλα κοπανισμένα και καβουρδισμενα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πολύ καλά τη ζάχαρη με τα αυγά το λάδι μέχρι να ασπρίσουν και να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε κοσκινισμένα αλεύρι, το σιμιγδάλι κακάο και αλάτι και χτυπάμε λίγο ακόμα μέχρι να ενσωματωθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα μας σ’ ένα ταψάκι 15χ15 με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180C.
Για 30′ περίπου το αφήνουμε να κρυώσει και του βγάζουμε την λαδόκολλα και το βάζουμε στο ταψάκι πάλι και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε όλα τα υλικά στη κατσαρολίτσα και τα αφήνουμε να βράσουν για 5′. Το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το γλάσο.
Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, το κατεβάζουμε από την φωτιά και το ρίχνουμε την σοκολάτα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Στο τέλος ρίχνουμε τα αμύγδαλα. Τώρα ρίχνουμε το σιρόπι στο γλυκό και περιχύνουμε με το γλάσο.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.