Κεικ
Σοκολατένιο Κέικ με ζαχαρούχο γάλα. Πολύ νόστιμο και δεν τρίβεται!
Αυτό το κέικ με ζαχαρούχο είναι σκέτος αφρός και δεν τρίβεται! Γευστικό και καθόλου δύσκολο στην παρασκευή του! Δοκίμασε το, το συντομότερο!
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γρ. ηλιέλαιο
350 γρ. γάλα
1 μεσαίο αυγό
2 βανιλίνες
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
50 γρ. κακάο σκόνη
αλεύρι+ κακάο
300 γρ. νουτέλα
100 γρ. κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, αδειάζοντας σε ένα μπολ το ηλιέλαιο , το γάλα, το αυγό, τις βανίλιες, το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο σκόνη, και ανακατεύουμε καλά με το αναδευτήρι.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας έως ότου όλο το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.
Παίρνουμε ένα ταψί διαστάσεων 25Χ30 εκατοστών, και με ένα πινέλο, το αλείφουμε εσωτερικά με ηλιέλαιο.
Ρίχνουμε στο ταψί το κακάο, και γυρίζουμε το ταψί με τα χέρια μας ώστε να πάει σε όλο το εσωτερικό του ταψιού.
Κατόπιν, αδειάζουμε στο ταψί το μίγμα που έχουμε φτιάξει και το απλώνουμε ομοιόμορφα με το πινέλο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 έως 35 λεπτά.
Μετά το ψήσιμο, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο.
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη νουτέλα και αδειάζουμε την κουβερτούρα αφού πρώτα την σπάσουμε σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό έως ότου να λιώσει η κουβερτούρα. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, ανακατεύουμε ακόμα λίγο με τη μαρίζ ώστε το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο και να λιώσει καλά η κουβερτούρα.
Αδειάζουμε το μίγμα με τη νουτέλα και την κουβερτούρα στο γλυκό και το απλώνουμε.
Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Κατόπιν, κόβουμε το κέικ σε τετράγωνα κομμάτια.
Η συνταγή μας έχει ολοκληρωθεί και μπορείτε να σερβίρετε!
Δες την εκτέλεση βήμα βήμα στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Δες μερικές ακόμα συνταγές για κέικ με ζαχαρούχο!