Κρεας
Σμυρναίικα Σουτζουκάκια σε κόκκινη σάλτσα, ακόμα και για αρχάριους!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σήμερα θα φτιάξουμε μαζί τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια με μία πολύ απλή συνταγή που μας έρχεται από την Σμύρνη. Θα γίνει η αγαπημένη σου συνταγή αφού είναι πολύ πιο εύκολη από όσο φαντάζεσαι. Ξεκινάμε!
Υλικά
Για τα Σουτζουκάκια
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
Αλάτι – Πιπέρι
2 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
1 1/2 κουταλάκι κύμινο
50 ml ούζο
1 αυγό
3 σκελίδες σκόρδο
50 ml ελαιόλαδο
Για τη Σάλτσα
500 ml σάλτσα ντομάτας
100 ml νερό
50 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Προτού ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε τα σουτζουκάκια, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια μαζί, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο.
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα μπολ και προσθέτουμε τον κιμά, τον οποίο αλατοπιπερώνουμε. Κατόπιν προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά, το κύμινο, το ούζο, το αυγό, το σκόρδο και το λάδι και πλάθουμε με τα χέρια μας, μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά μεταξύ τους και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα κιμά.
Δίνουμε το γνωστό σε όλους μας σχήμα για σουτζουκάκια με τα χέρια μας και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τα γυρίζουμε από την άλλη.
Στη συνέχεια, βάζουμε σε μία κατσαρόλα να βράσει η σάλτσα με το νερό και το λάδι. Αν χρειαστεί βάζουμε στην σάλτσα αλάτι και πιπέρι.
Όταν δέσει η σάλτσα μας τοποθετούμε μέσα της τα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε για 5-10 λεπτά.
Σερβίρουμε ιδανικά μαζί με ρύζι.
Έτοιμα τα σουτζουκάκια μας! Είναι ζουμερά, αφράτα και πολύ νόστιμα. Καλή επιτυχία!
Ακολουθεί το βίντεο της συνταγής:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!