Connect with us

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ

Σαρλότ φράουλα με κόκκινα φρούτα

Published

on

0443

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά – Εκτέλεση

Για το σιρόπι

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 ml νερό
  • 80 γρ. φράουλες, πλυμένες, καθαρισμένες από το κοτσανάκι τους και πολτοποιημένες στο μπλέντερ

Για τη γέμιση

  • 600 γρ. φράουλες, πλυμένες και καθαρισμένες από το κοτσανάκι τους
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. κόκκινα φρούτα φρέσκα ή κατεψυγμένα, ψιλοκομμένα
  • 3 κρόκοι από βιολογικά αυγά
  • 330 ml κρέμα γάλακτος
  • 15 γρ. φύλλα ζελατίνης

Για τη συναρμολόγηση και το σερβίρισμα

  • 25 μπισκότα σαβαγιάρ (ίσως να μην χρειαστούν όλα)
  • 60 γρ. φρέσκα κόκκινα φρούτα (φράουλες, ράσμπερι, μύρτιλλα κ.λπ.)
  • διακοσμητική ζάχαρη (προαιρετικά)

Σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τη ζάχαρη και το νερό, τα βράζω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει καλά. Στύβω καλά τις πολτοποιημένες φράουλες σε ψιλή σήτα και ρίχνω το σουρωμένο μείγμα στο σιρόπι. Ανακατεύω καλά και αφήνω κατά μέρος.

Γέμιση: Βάζω στον κάδο του μπλέντερ τις φράουλες με τη μισή ζάχαρη και τα πολτοποιώ καλά. Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ την υπόλοιπη ζάχαρη με τους κρόκους, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα ανοιχτόχρωμο και αφράτο. Προσθέτω τον πολτό φράουλας-ζάχαρης και ανακατεύω καλά με το σύρμα. Μεταφέρω το μείγμα σε μια μέτρια κατσαρόλα και το ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά, χωρίς όμως να ζεσταθεί υπερβολικά –αν έχουμε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, η ένδειξη πρέπει να δείξει όχι πάνω από 80 – 85°C.
Σε ένα μπολ βάζω τα φύλλα ζελατίνης και αρκετό κρύο νερό και τα αφήνω εκεί για 5 λεπτά για να μαλακώσουν. Στύβω καλά τη ζελατίνη με τα χέρια και τη ρίχνω στην κατσαρόλα. Αποσύρω από τη φωτιά και ανακατεύω καλά, μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί τελείως. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει εντελώς.
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί. Την προσθέτω στο κρυωμένο μείγμα και ανακατεύω με μια σπάτουλα, με απαλές κινήσεις, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Συναρμολόγηση: Παίρνω μια φόρμα για σαρλότ (ή μια βαθιά φόρμα για ζελέ ή ρύζι ή ένα βαθύ μπολ) και σκεπάζω τον πυθμένα της με λαδόκολλα ή διάφανη μεμβράνη. Εκεί ρίχνω μια μικρή ποσότητα από το μείγμα της γέμισης, μόλις που να καλύψει τον πυθμένα.
Βουτάω στιγμιαία τα σαβαγιάρ στο σιρόπι φράουλας και τα τοποθετώ όρθια, με την καμπυλωτή τους πλευρά προς τα τοιχώματα. Δεν βάζω όλα τα σαβαγιάρ, μόνο όσα χωρέσουν στις καμπύλες της φόρμας.
Παίρνω 2 – 3 από τα σαβαγιάρ που περίσσεψαν, τα μουσκεύω ελάχιστα στο σιρόπι και τα στρώνω στον πυθμένα της φόρμας. Ρίχνω εκεί μια ποσότητα από τη γέμιση, μέχρι να φτάσει στο 1/3 της φόρμας. Αδειάζω εκεί τα μισά κόκκινα, ψιλοκομμένα φρούτα. Από πάνω βάζω άλλα 2 – 3 μπισκότα σαβαγιάρ, μουσκεμένα κι αυτά ελάχιστα στο σιρόπι. Συνεχίζω με την υπόλοιπη γέμιση και από πάνω της, απλώνω τα υπόλοιπα φρούτα. Τέλος, σκεπάζω με μια στρώση από σαβαγιάρ, μουσκεμένα στο σιρόπι, καλύπτοντας πλήρως την επιφάνεια. Σκεπάζω την επιφάνεια της σαρλότ με διάφανη μεμβράνη και βάζω τη φόρμα στο ψυγείο για 5 – 6 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά.

Σερβίρισμα: Βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο και αφαιρώ προσεκτικά τη μεμβράνη. Αναποδογυρίζω τη φόρμα σε μια πιατέλα για να ξεφορμάρω τη σαρλότ. Αν δεν βγαίνει από τη φόρμα, βυθίζω το σκεύος σε ένα μπολ με καυτό νερό, μόλις για 2 – 3 δευτερόλεπτα (προσεκτικά, για μην μπει νερό στο γλυκό), και έτσι θα ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και θα ξεφορμαριστεί εύκολα. Στολίζω την επιφάνεια με φράουλες και φρέσκα κόκκινα φρούτα και διακοσμητική ζάχαρη και τη σερβίρω, κομμένη κάθετα σε κομμάτια.

Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο dinanikolaou.gr

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 ώρες ago

Ντολμαδάκια γιαλαντζί από τα χεράκια μας με φρέσκα αμπελόφυλλα

Συνταγές6 ώρες ago

Τα πιο νόστιμα και αφράτα τσουρέκια – απλά εξαφανίστηκαν !

Συνταγές8 ώρες ago

Βουτηρένια κουλουράκια κουνελάκια πεντανόστιμα – μοσχομύρισε το σπίτι

Συνταγές10 ώρες ago

Φτιάξτε μια νόστιμη πιπερόπιτα με ζουμερή γέμιση και γεμάτη αρώματα

Συνταγές10 ώρες ago

Φλωρεντίνες αμυγδάλου στα γρήγορα, νηστίσιμες ή μή. Τις αγαπάμε για την γεύση και την απλότητα τους!

Συνταγές12 ώρες ago

Γλυκό κουταλιού περγαμόντο με φρέσκα φρούτα εποχής

Συνταγές14 ώρες ago

Νηστίσιμοι Πατατοκεφτέδες – το τέλειο ορεκτικό για κάθε οικογενειακό τραπέζι

Συνταγές1 ημέρα ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές1 ημέρα ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές1 ημέρα ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές1 ημέρα ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές2 ημέρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές2 ημέρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές2 ημέρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές2 ημέρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές3 ημέρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές3 ημέρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές3 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές3 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές4 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές4 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές4 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Exit mobile version