Συνταγές
Συνταγή για εύκολη και νόστιμη σέσκουλα (λάχανα στην Κύπρο) με γίγαντες γιαχνί στη χυτρα ταχύτητος
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
500 γρ. γίγαντες προβρασμενοι
1 μεγάλο μάτσο σέσκουλα χοντροκομμένα φρέσκα η κατεψυγμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μεγάλη πατάτα
2 μέτρια καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο η δυο μέτρια
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο καλό
1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
Πιπέρι
Μπούκοβο (Chilly)
χυμό από 1 λεμόνι
1 ματσάκι άνηθο η μαϊντανό, η από μισό ματσάκι και απ’τα δυο, ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και κόβουμε τα Σέσκουλα, τον μαϊντανό η άνηθο.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, τα σκορδα και τα χοντροκοβουμε. Στη Χύτρα ταχύτητος σωτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα καρότα, την πατάτα και σωτάρουμε ελαφρά. Προσθετουμε τα σέσκουλα, και τους ελαφρά προβρασμενους γίγαντες.
Τα φέρνουμε δυο βόλτες να μαραθούν και αλατοπιπερωνουμε, προσθέτοντας το μπούκοβο και το χυμό ντομάτας. Αφήνουνε 5 λεπτά να βράσουν και προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι ένα δάχτυλο πάνω από τα υλικά. Αφού αρχίσουν να βράζουν σκεπάζουμε με το καπάκι και όταν ανέβει η βαλβίδα χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό και ψήνουμε για 18 -20 λεπτά. Αφού περάσει ο χρόνος σβήνουμε το ματι και αποσυμπιεζουμε να ανοίξει το καπάκι. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει με ανοιχτό καπάκι για άλλα 5′ λεπτά ανακατεύοντας που και που. Αφού κρυώσει λιγο σερβίρουμε με φέτα λεμονιού και μπουκοβο.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.