Γλυκα
Σάμαλι με μαστίχα Χίου – Σε προκαλεί να το δοκιμάσεις!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Έχουμε διαπιστώσει ότι το σάμαλι που έχουμε φτιάξει στο παρελθόν σας ξετρελαίνει.. εαν το φτιάξετε καλοκαιράκι, ρίξτε μια μπάλα παγωτό βανίλια η καϊμάκι του ταιριάζει πολύ, και το αποτέλεσμα θα είναι δροσερό.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Loukoumaki
Υλικά
300 γρ. χονδρό σιμιγδάλι
200 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
200 γρ. ζάχαρη
500 γρ. γιαούρτι
1 κγ. μαστίχα Χίου
1 φακελάκι baking powder
1 κγ. εκχύλισμα βανίλιας
αποφλοιωμένα αμύγδαλα για να διακοσμήσετε
για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
1 λίτρο νερό
χυμό από μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε τη συνταγή, φτιάχνοντας το σιρόπι. Βάζουμε μία κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, αδειάζουμε το νερό, τη ζάχαρι και το χυμό από μισό λεμόνι. Βράζουμε έως ότου να λιώσει η ζάχαρι. Το σιρόπι πρέπει να κρυώσει καλά.
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ, τη ζάχαρι, τα σιμιγδάλια, το γιαούρτι, τη μαστίχα και το εκχύλισμα βανίλιας.
Βουτυρώνουμε καλά το ταψί 34Χ24 εκατοστά, αδειάζουμε το μίγμα και το στρώνουμε.
Χαράσουμε με το μαχαίρι ελαφρώς το γλυκό σε κομμάτια και τα στολίζουμε με τα αμύγδαλα.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει στους 170 βαθμούς για περίπου 45 έως 50 λεπτά.
Αμέσως μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο, σιροπιάζουμε.
Αφήνουμε για ένα τέταρτο να αποροφηθεί καλά το σιρόπι.
Κάνε εγγραφή στο κανάλι και δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο..
Καλή απόλαυση σε όσους δοκιμάσουν να φτιάξουν τα πιο λαχταριστά “σάμαλι” ever!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Loukoumaki