Συνταγές
Μια υπέροχη εκδοχή του ρεβανί, με ινδοκάρυδο, που μας αρέσει κι έτσι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής από “Sunday Lous – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
1 ½ κούπα ινδοκάρυδο τριμμένο
1 1/’2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπέικιν πάουντερ
2/3 κούπας βιτάμ
1 κούπα ζάχαρη
3 αυγά
2/3 κούπας γάλα φρέσκο
5 σταγόνες εσάνς βανίλιας ή καρύδας
1 κούπα ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα
Για το σιρόπι:
1 ½ κούπα ζάχαρη
1 ½ κούπα νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση:
Σε σε μία λεκάνη ανακατεύουμε το ινδοκάρυδο, το αλεύρι και το μπέικιν.
Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με την ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Προσθέτουμε το γάλα και στην συνέχεια τα στερεά υλικά.
Στο τέλος το εσάνς.
Βουτυρώνουμε ένα μέτριο μακρόστενο πυρέξ και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175ο C, για 45 με 50 περίπου λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά όλα τα υλικά μαζί.
Σιροπιάζουμε το κρύο ραβανί με το καυτό σιρόπι κουταλιά-κουταλιά και πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρύδα.
Αφήστε το να τραβήξει καλά (ίσως και ένα βράδυ) αφού πριν το έχετε σκεπάσει καλά με μεμβράνη
Νόστιμη συνταγή από ” Sunday Lous- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ – Β. Αλεξιαδου”
Πάμε να δοκιμάσουμε ακόμη μία λαχταριστή συνταγή για ρεβανί με καρύδα για το κυριακάτικο τραπέζι μας
Η Συνταγή είναι από Martha Martha – “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
7αυγα μία κούπα ζάχαρη μία κούπα αλεύρι μία κούπα σιμιγδάλι ψιλό μισή κούπα γάλα μία κούπα καρυδα1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 2 βανίλιες
Για το σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό 2 βανίλιες και λίγο λεμόνι το βράζουμε για 3 λεπτά.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν καλά να αφρατέψουν προσθέτουμε το γάλα το σιμιγδάλι και το αλεύρι και το baking που τα έχουμε ανακατέψει μαζί τις βανίλιες
Τέλος την καρυδα βάζουμε στο ταψί και τον ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 45 λεπτά
Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι ζεστό το γλυκό και όταν πιει το σιρόπι πασπαλίζω με καρύδα.
Το σιροπιαζουμε μέσα στη φόρμα και όταν πιει όλο το σιρόπι τότε το γυρίζουμε στην πιατελα και το πασπαλίζω με καρύδα.
Η Συνταγή είναι από Martha Martha – “Χρυσές Συνταγές”.