Συνταγές
Ραβανί λέμε και κλαίμε. .
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Γιάννης Αραμπατζής – “ΣΥΝΤΑΓΟΠΑΡΕΑ”.
Υλικά
6 αυγά
2 φλυτζάνες του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό,ή ότι σας βρίσκεται ακόμα κ συνδυασμό(340γρμ)
2 φλυτζάνες του τσαγιού αλεύρι(250γρμ)
2 φλυτζάνες του τσαγιού ζάχαρη(480γρμ)
1 φλυτζάνα του τσαγιού γάλα(240ml)
1 φλυτζάνα του τσαγιού
σπορέλαιο(220ml)
2 baking powder φακελάκια
ξύσμα ενός λεμονιού
Για το σιρόπι:
5 κ 1/2 φλυτζάνες του τσαγιού
ζάχαρη(1,3 κιλά)
7 φλυτζάνες του τσαγιού νερό(1,7 λίτρα)
Ξύσμα ενός λεμονιού
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ μας τα αυγά,σε θερμοκρασία δωματίου,να αφρατεψουν με τη ζάχαρη,ρίχνουμε το σιμιγδάλι,το γάλα κ όλα τα υπόλοιπα υλικά,τέλος το ξύσμα.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο κ αλευρωμένο ταψί κ ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Η δόση είναι για 36αρι ταψί.
Αφού μας ψηθεί τεστάροντας με την οδοντογλυφίδα(30-40 λεπτά ), αφήνουμε στην άκρη.
Αφού κρυώσει εντελώς τότε κάνουμε το σιρόπι.
Όταν αρχίσει να βράζει μετράμε 10 λεπτά.
Αφού αποσύρουμε από τη φωτιά,περιμένουμε λίγο να μην είναι καυτό κ το ρίχνουμε σταδιακά στο γλυκό μας.
Αφήνουμε να τραβήξει κάποιες ώρες κ κόβουμε μετά,οχι πριν το σιρόπιασμα
Η Συνταγή είναι από κ. Γιάννης Αραμπατζής – “ΣΥΝΤΑΓΟΠΑΡΕΑ”.