Συνταγές
Πώς μια απλή πατατοσαλάτα μπορεί να κλέψει τις εντυπώσεις;
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε πατάτες τις κόβουμε μικρά κομματάκια και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε. Τις αφήνουμε λίγο να στραγγίσουν καλά. Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε αγγουράκι τουρσί, ψημένη κόκκινη πιπεριά, αυγά βρασμένα , καλαμπόκι και τις βρασμένες πατάτες και ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι, μαύρο πιπέρι λίγο χυμό λεμονιού , λίγο λάδι και μαγιονέζα και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Κάνουμε την πατατοσαλάτα μας , επιλέγουμε ένα σκεύος που να μας μοιάζει με καμπάνα, τυλίγουμε εσωτερικά τα τοιχώματα με μεμβράνη βάζουμε μέσα την σαλάτα μας την αφήνουμε μια μέρα στο ψυγείο .
Την επόμενη μέρα την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα αφαιρούμε την μεμβράνη, και την καλύπτουμε με μαγιονέζα.
Αν θέλουμε να δώσουμε λίγο χρώμα ανακατεύουμε λίγο κέτσαπ στην μαγιονέζα.
Κόβουμε λεπτές φέτες καρότο κατά μήκος, τις διπλώνουμε στη μέση και σχηματίζουμε έναν φιόγκο.
Τον στερεωνουμε σε μια οδοντογλυφίδα στην οποία στερεωνουμε και ένα ντοματινι.
Στολίζουμε την πιατέλα με φιογκακια από ζαμπόν, ντοματινια και μαϊντανό.
Αν θέλουμε αντί για ντοματινι στερεωνουμε στην οδοντογλυφίδα ένα κριτσινι και έτσι θα έχουμε ένα κουδούνι.
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.