Συνταγές
Πόσο λαχταριστός μουσακάς!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πλούσιο λαχταριστό μαμαδίστικο φαγάκι ο μουσακάς.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά για την κρέμα μπεσαμέλ
1 λίτρο γάλα μακράς διάρκειας η φρέσκο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο (βάζω Φυτίνη)
6 κουταλιές σούπας κορν φλαουρ
2 αυγά
1κουπα τυρί πεκορίνο
1 κούπας σκληρό Δανίας
Αλάτι
Μοσχοκάρυδο
Για τον κιμά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο καλύτερα από το μέρος ελιά
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκ σκόρδο
σάλτσα
μαϊντανός
5-6 ντοματίνια
αλάτι, πιπέρι άλλες φορές βάζουμε κανελίτσα και άλλες βάζουμε μπαχάρι
ξύδι για το σβήσιμο του κιμά και ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
Εκτέλεση:
Από λαχανικά βάζουμε πατάτα και μελιτζάνα μόνο και ψήνουμε πάνω σε λαδόκολλα στο γκριλ του φούρνου σκέτες τις μελιτζάνες και πατάτες χωρίς λαδί από πάνω μόνο με αλάτι και ο μουσακάς μου βγαίνει πολύ ελαφρύς χωρίς καθόλου λαδί μέσα.
Εκτέλεση για την μπεσαμέλ
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο με το γάλα και μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε το κορν φλαουρ που το έχουμε διαλύσει πρώτα σε μια κούπα με χλιαρό γάλα, ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει και όπως είναι καυτή η κρέμα ρίχνουμε μέσα τα 2 αυγά τα οποία τα έχουμε χτυπήσει νωρίτερα, επίσης ρίχνουμε και τα τυριά στο τέλος , το αλάτι και το μοσχοκάρυδο
Μην ψάχνεις αλλού την επόμενη συνταγή. ΔΕΣ ΕΔΩ τις πιο νόστιμες συνταγές για μουσακά. Καλή σας όρεξη!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”