Γλυκα
Πω πω τι απίθανες λιχουδιές που πρέπει να δοκιμάσετε – λουκουμάδες κερασιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Λένα Κορλού– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά :
300 – 400gr κεράσια με το κοτσάνι, 5 ασπράδια αυγού, 5 κρόκους αυγων, 150gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 100ml γάλα φρέσκο, 1 πρέζα αλάτι (προαιρετικά κανέλα κ ζάχαρη) λάδι για τηγάνισμα.
Εκτέλεση :
Πλένουμε καλά τα κεράσια μας, με ένα κοφτερό μαχαιράκι κόβω το κεράσι περίπου στην μέση για να βγάλω το κουκούτσι, δεν το πιέζω γιατί θα διαλυθεί θέλει προσοχή κ σιγά σιγά. Κάνω την ίδια διαδικασία μέχρι να κάνω όλα τα κεράσια μου κ τα αφήνω να στραγγίσουν. Κάνω τον χυλό με τους κρόκους, το αλεύρι, το αλάτι και το γάλα τα ανακατεύουμε όλα μαζί αυτά κ μετά χτυπάω με το μίξερ τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.
Την προσθέτουμε στο μείγμα τα ανακατεύω απαλά με μια μαριζ κ τα αφήνουμε εκτός ψυγείου για 40 λεπτά. Αφού περάσουν τα 40 λεπτά σε μια κατσαρόλα με καυτό λάδι τα τηγανίζουμε, τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το λάδι και μετά τα πασπαλίζω με κανέλα και ζάχαρη.
Επειδή περισσεψε μείγμα από τους λουκουμάδες μπορούμε να κάνουμε και σκετους με κανέλα και ζάχαρη κ μπορείτε να βάλετε μέλι ή μερεντα
Η Συνταγή είναι από κ. Λένα Κορλού– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.