Συνταγές
Πρόσφορο για το Ψυχοσάββατο – Ας μην ξεχναμε τις ψυχουλες μας που εφυγαν
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρινα Μισαηλιδου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικα :
250 ml χλιαρο νερο
60 γρ.προζυμι η 1κ.γ.ξερη μαγια
1 κ.γ.αλατι
Αλευρι λευκο σκληρο+Αλευρι κιτρινο μισο μισο περιπου 450 με 500 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμωνουμε καλα αρκετη ωρα ετσι ωστε να εχουμε μια ωραια σφιχτη λεια ζυμη.Την αφηνουμε να ξεκουραστει για 20 λεπτα .Στην συνεχεια δινουμε σχημα στην ζυμη μας η επιφανεια να ειναι λεια τοποθετουμε στο ταψακι Νο 20 πουδραρουμε με λιγο αλευρι και παταμε την σφραγιδα μας.
Αφαιρουμε προσεκτικα.Σκεπαζουμε και αφηνουμε σε ζεστο μερος να φουσκωσει.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους αφου περασουμε με λιγο νερο την επιφανεια.
Οταν βγαλουμε το προσφορο το βαζουμε σε ορθια θεση να κρυωσει.
Κολυβα:
Σιταρι καλα πλυμενο
Σταφιδες
Φρυγανια
Σουσαμι ελαφρα ψημενο και αλεσμενο
Καρυδια-Αμυγδαλα(ελαφρως ψημενα)
Κανελα-γαρυφαλλο-κυμινο.
Ζαχαρη.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρινα Μισαηλιδου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Τραγανό ψωμάκι γάστρας
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Terzidou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
Για να φτιάξετε στο σπίτι σας ζεστό ψωμί..
Δεν χρειάζεται η ζύμη ψυγείο, την αφηνουμε για 2 ωρες σε θερμοκρασια δωματιου να φουσκωσει και ψήνουμε το ψωμακι μας!
ΥΛΙΚΑ
700 γρ. Αλευρι
460γρ.νερο
2 κλ.γ.αλατι
1/2 κλ.γ.ζαχαρη
2 φακελακια μαγια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατευουμε ολα τα υλικα μεσα σε ενα μπολ σκεπαζουμε και αφηνουμε για 2 ωρες να φουσκωσει
Προθερμαινουμε τον φουρνο με την γαστρα καπακωμενη για 10 λεπτα
Ριχνουμε την ζυμη σε αλευρομενο παγκο πασπαλιζουμε με αλευρι διπλωνουμε ακουμπαμε την ζυμη προς τα κατω τοποθετουμε στην γαστρα
Ψηνουμε με καπακι για 30 λεπτα στους 250 ξεσκεπαζουμε και συνεχιζουμε για 20 λεπτα στους 200 αερα
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Terzidou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.