Συνταγές
Πώς κάνουμε μικρά ατομικά πρόσφορα για να μοιραστούν στην εκκλησία
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
300 ml. χλιαρό νερό
1 κτγ. κοφτό μαγιά ξερή
1 κτγ. κοφτό αλάτι
Αλεύρι περίπου 1 κιλό, μισό- μισό, δηλαδή 500 γρ. γοχ. + 500 γρ. κίτρινο .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε την μαγιά στο νερό +αλάτι και προσθέτουμε σταδιακά τα άλευρα.
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.
Μόλις είναι έτοιμη κόβουμε μπαλίτσες όσο ένα μικρό πορτοκάλι.
Πλάθουμε δίνοντας στρογγυλό σχήμα, πατάμε την σφραγίδα, τοποθετούμε στο ταψί, αφήνουμε να φουσκώσουν γύρω στα 15 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.
Οταν κρυώσουν τα τυλίγουμε με μεβράνη.
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε Άρτο Κυθήρων.
Ο άρτος Κυθήρων είναι παραδοσιακό γλύκισμα, που θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε κατά την παραμονή σας στο νησί.
Παρασκευάζεται σχεδόν σε όλους τους φούρνους του νησιού, αλλά προσφέρετε και από της νοικοκυρές μετά το τέλος της λειτουργίας ιδιαίτερα την περίοδο εορτών.
Με σύγχρονους όρους θα λέγαμε ότι πρόκειται για ένα υγιεινό κέικ, αφού περιεχέι μόνο το ελάχιστο ποσοστό ζάχαρης, μέλι, ελαιόλαδο και ευχάριστο άρωμα.
Συνταγή
1 κιλό αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας μέλι
2 κουταλιές γλυκού κανέλα τριμμένη
1 κουταλιά γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
Σουσάμι