Συνταγές
Αρτοκλασία – το εύκολο πρόσφορο – Βοήθειά σας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Tsoutsoura – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
750 γρ αλεύρι κίτρινο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. προζύμι
Νερό όσο πάρει ώστε να γίνει σφιχτή η ζύμη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολύ καλό ζύμωμα.
Πατάμε τη σφραγίδα.
Τρυπάμε γύρω από την σφραγίδα.
Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα σε ζεστό μέρος, κατά προτίμηση στον φούρνο της κουζίνας, μέχρι να φουσκώσει.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμενο φουρνο για μια ώρα.
προζύμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το κάνουν με Βασιλικό που δίνουν στην εκκλησία του Σταυρού .Για αρχή ρωτήστε στην κάποια κυρία που ασχολείστε να σας δώσει λίγο ..(αυτό έκανα) το κρατάτε στη συντήρηση ..
όταν θέλετε να χυμωσετε το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου ρίχνετε λίγο χλιαρό νεράκι ( όχι καυτό χαλάει..) προσθέτετε αλευρακι ώστε να κάνετε έναν πυκτο χυλό.
σκεπαζετε με πετσετουλες σε ζεστό μέρος . Όταν είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσετε έχει διπλασιαστεί κ έχει φυσαλίδες…
Σε αυτή τη φάση είναι έτοιμο να το χρησιμ/τε..το υπόλοιπο κρατήστε το στη συντήρηση για την επόμενη φορά..κ έχετε πάντα προζυμακι
Η Συνταγή είναι από Maria Tsoutsoura – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για χαλβά με σιμιγδάλι, πορτοκαλί και σοκολάτα που λιώνει στο στόμα.
Η Συνταγή είναι από κ. Pellumbesha Lumi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά :
1 κούπα λάδι
2 κούπα : 1 σιμιγδάλι χοντρό και 1 σιμιγδάλι ψιλό
2 1/2 κούπες ζάχαρη, 1 κούπα μαύρη σταφίδες και cramberi
2κούπες νερό, 2 χυμό πορτοκάλι
1/2 κούπα αμύγδαλα καβουρντισμενα
1/2 κούπα καρύδια
1 φλούδα πορτοκαλιού και 1 φλούδα λεμονιού
1 ζυλακι κανέλας
1κσ κανέλα, 100γρ σοκολάτα μαύρη 4 κ.σ νερό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το σιρόπι να βράσει μαζί με φλούδες και κανέλα.
Σοτάρουμε το σιμιγδάλι 4-5 λεπτά, προσθέτουμε την σταφύλια και cramberi τα ξηρούς καρπούς, ρίχνουμε το σίροπι το αφήνουμε να βράσει.
Σε μία φόρμα του κέικ ρίχνουμε το χαλβά σιμιγδάλι, το αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμαρουμε. Από πάνω ρίχνουμε την λιωμένο σοκολάτα, φίλε αμύγδαλα και κανέλα.
Η Συνταγή είναι από κ. Pellumbesha Lumi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.