Συνταγές
Μικρά πρόσφορα για να μοιραστούν ατομικά σφραγισμένα όμορφα και με τάξη!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα :
250 ml χλιαρο νερο
60 γρ.προζυμι η 1κ.γ.ξερη μαγια
1 κ.γ.αλατι
Αλευρι λευκο σκληρο+Αλευρι κιτρινο μισο μισο περιπου 450 με 500 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμωνουμε καλα αρκετη ωρα ετσι ωστε να εχουμε μια ωραια σφιχτη λεια ζυμη.Την αφηνουμε να ξεκουραστει για 20 λεπτα .Στην συνεχεια δινουμε σχημα στην ζυμη μας η επιφανεια να ειναι λεια τοποθετουμε στο ταψακι Νο 20 πουδραρουμε με λιγο αλευρι και παταμε την σφραγιδα μας.
Αφαιρουμε προσεκτικα.Σκεπαζουμε και αφηνουμε σε ζεστο μερος να φουσκωσει.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους αφου περασουμε με λιγο νερο την επιφανεια.
Οταν βγαλουμε το προσφορο το βαζουμε σε ορθια θεση να κρυωσει.
Κολυβα:
Σιταρι καλα πλυμενο
Σταφιδες
Φρυγανια
Σουσαμι ελαφρα ψημενο και αλεσμενο
Καρυδια-Αμυγδαλα(ελαφρως ψημενα)
Κανελα-γαρυφαλλο-κυμινο.
Ζαχαρη.
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για πολύ ωραίο ψωμάκι σπιτικό φόρμας
Η Συνταγή είναι από Ευτυχία Μήτσου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
600 γρ αλέυρι για ψωμί
1 φακ μαγιά
1 κ.γ ζάχαρη
1κ.σ αλάτι
1ποτ χλιαρό νερό
2 κ.σ λάδι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό με την μαγιά την ζάχαρη και 2-3 κ σ αλέυρι ανακατέυουμε και αφήνουμε 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Μετά προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε μισή ώρα και μετά ξαναζυμώνουμε 5 λεπτά.
Βαζουμε σε λαδωμένη μακρόστενη φόρμα του κεικ και αφήνουμε να φουσκώσει.οταν φουσκωσει λαδωνω από επάνω κάνουμε χαρακιές και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά περίπου
Η Συνταγή είναι από Ευτυχία Μήτσου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.