Συνταγές
Πρέπει να το δοκιμάσεις και να τα φτιάξεις το γρηγορότερο – Αλμυρά ή γλυκά σνακ με εύκολη ζύμη ατσμά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
100 ml γάλα χλιαρό
200 ml νερό χλιαρό
60 ml ηλιέλαιο
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
1 φακ. ξερή μαγιά 11 γρ.
2 ασπράδια αυγών, ενας κροκος μέσα στην ζύμη και 1κρόκος για επάλειψη
570 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ. μαλακή μαργαρίνη
Eκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το λάδι και τα 2 ασπράδια από τα αυγά ,τον κρόκο και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε στο τέλος το αλάτι και το αλεύρι, ζυμώνουμε ελαφρά και προσθέτουμε στη ζύμη την μαργαρίνη. Ζυμώνουμε μέχρι να βγει μια μαλακή ζύμη που λίγο θα κολλάει.
Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 1-2 ώρες.
Οταν φουσκώσει παίρνουνε στα χέρια μας τη ζύμη πιέζουμε με τη χούφτα μας και βγάζουμε μπαλάκια, μου βγήκαν 18 μπαλάκια. Καθε μπαλάκι το ανοίγουμε μακρόστενο και χαράζουμε κατα μήκος απο τη μέση και κάτω.
Γεμίζουμε με ότι γέμιση θέλουμε και ρολαρουμε προς την πλευρά που χαράξαμε. Τα κάνουμε στεφάνι και τα στρώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε λίγη ώρα να φουσκώσουν.
Αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νερό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180’C βαθμούς στον αέρα για 15′-20’λεπτά η μέχρι να ροδίσουν.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”