Συνταγές
Ας δοκιμάσουμε την ωραιότατη πορτοκαλόπιτα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ξένια Δάρρα – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας (κρατάμε δύο με τρία φύλλα δεν τα βάζουμε)
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 κγ γεμάτα μπέικιν πάουντερ
1 με τρεις βανιλιες
5 αυγά
220γρ γιαούρτι
Για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Και τον χυμό από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και το αφήνουμε να αρχίσει να στεγνώνει. Μόλις εχει στεγνώσει το τρίβουμε με τα χέρια μας σε μικρά κομματάκια και το αφήνουμε επάνω στο τραπέζι εκεί που το είχαμε απλώσει
Σε μπώλ βάζουμε τη ζάχαρη, το καλαμποκέλαιο, τα αυγά, τη βανίλια και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά μέχρι τα υλικά μας να αναμιχθούν καλά.
Μέσα στο μίγμα προσθέτουμε το κομματιασμένο φύλλο μας και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι μέχρι το φύλλο μας να βραχεί τελείως, πολύ καλά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί περίπου 35εκ και βάζουμε το μίγμα μας μέσα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 30 με 35 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρυσάφι χρώμα
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι στη μέση του γλυκού να δούμε αν είναι έτοιμη. Βγάζουμε την πορτοκαλόπιτα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 15 λεπτά. Καυτό όπως είναι το σιρόπι μας το ρίχνουμε στο κρύο γλυκό, κόβουμε σε κομμάτια και αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι.
Σερβίρουμε με παγωτό αν θέλουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ξένια Δάρρα – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”