Συνταγές
Όλο αρώματα και γεύσεις – πορτοκαλένιο κέικ με ολόκληρα πορτοκάλια αλεσμένα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 νεροπότηρο καλαμποκέλαιο (εγώ έβαλα ελαιόλαδο)
1 και μισό ποτήρι ζάχαρη (έβαλα καστανή)
2 μέτρια ακέρωτα πορτοκάλια αλεσμένα στο μούλτι
4 αυγά
3 βανίλιες
1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
Αλεύρι φαρινάπ λίγο λιγότερο από 500 γραμμάρια.
Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη να ασπρίσει… Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα…
Ρίχνουμε τις βανίλιες τα πολτοποιημένα πορτοκάλια το μπέικιν και σιγά-σιγά το αλεύρι χτυπώντας τα καλά να ομογενοποιηθούν.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για μία ώρα…
Μπορούμε να το γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα με άχνη ζάχαρη η καρύδα τριμμένη
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις ένα νόστιμο αφράτο και εύκολο κέικ με ελαιόλαδο πορτοκάλι και σοκολάτα
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Μισή κούπα λάδι
Μισή κούπα γάλα
Μισή κούπα χυμό πορτοκαλιού
2 αυγά
3/4 κούπας ζάχαρη καστανή
1 και 3/4 της κούπας αλεύρι
3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
2 βανίλιες
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Μισή κούπα σταγόνες σοκολάτας ή κουβερτούρα ψιλοκομμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη να ασπρίσει… Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι το ξύσμα τις βανίλιες και τέλος το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με το baking powder εναλλάξ με το γάλα.
Τέλος ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά.
Μπορείτε να το φτιάξετε και σε διπλή δόση για μεγάλη φόρμα ή ταψάκι.
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.