Συνταγές
Πολύ ωραίο γλυκάκι πάβλοβα μαρέγκα – καλή σας απόλαυση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Νατάσα Μαρίλια- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
4 ασπράδια τα χτυπάμε κ μόλις ασπρίσουν ρίχνουμε 1 κούπα του Νες καφέ ζάχαρη κρυσταλλική. Προσθέτουμε 1 κγ λεμόνι. Χτυπάμε μέχρι γυρνώντας τον κάδο του μίξερ, να μην πέφτει. Τα στήνουμε στην λαδόκολλα όσο πιο ψηλά μπορώ σε δύο μέρη. Σε προθερμασμενο φούρνο στους 100 βαθμούς για 2.5 ώρες.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Σπάμε μετά λίγο την κορυφή για να μπορέσουμε να βάλουμε μέσα την σαντιγύ. Τα κομμάτια τα πάνω τ αφήνουμε στην άκρη για να κλείσουμε λίγο αργότερα στο στόλισμα.
Σαντιγύ
2 παγωμένες κρέμες γάλακτος 35 % με μισή κούπα ζάχαρη κρυσταλλική. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να σταθεί.
Σάλτσα φράουλας
1 κουπάκι καθαρισμένες φράουλες στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά κ προσθέτω λίγη ζάχαρη , βανίλια κ αφήνουμε να μαλακώσουν κ τέλος λίγο κονιάκ . Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Στήσιμο
Μέσα στην υπάρχουσα λακουβιτσα της μαρεγκας βάζουμε την μισή σαντιγύ κ ρίχνουμε τις φράουλες με σιρόπι. Κλείνουμε ελαφρά με τα σπασμένα κομμάτια μαρεγκας
Καλή όρεξη σε όσους την δοκιμάσουν! Αν ψάχνετε και άλλες συνταγές για πάβλοβα, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Νατάσα Μαρίλια- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”