Συνταγές
Πολύ ωραίο , απλά καταπληκτικό γαλακτομπούρεκο Ρόδου με ρυζάλευρο και κορν φλάουρ χωρίς αυγά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tsampikos Vasilakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
Για την κρέμα:
2 lt. Φρέσκο γάλα
300 γρ. ζάχαρη
200 γρ. ρυζάλευρο
100 γρ. corn flour
2 βανιλέτες
50 γρ. βούτυρο αγελαδινό
Για το σιρόπι:
700 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
2 ξύλα κανέλας
2 λεμονόκουπες στυμμένες
Μερικές σταγόνες από τον χυμό των λεμονιών.
Φύλλο κρούστας
200 γρ. βούτυρο αγελαδινό
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε με το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τα υλικά για το σιρόπι και ανακατεύετε. Από την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει μετράτε περίπου 5 λεπτά και σβήνετε. Αφήνουμε να κρυώσει παντελώς.
Συνεχίζετε με την κρέμα. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα, την ζάχαρη, το corn flour, τις βανιλέτες και το ρυζάλευρο και ανακατεύετε συνεχώς. Μόλις αρχίσει να πήζει και γίνει τόσο σφιχτή σαν την μπεσαμέλ, την κατεβάζετε από την φωτιά. Ρίχνετε 50 γρ. βούτυρο. Τοποθετείτε την κρέμα σε μπολ και σκεπάζετε με μεμβράνη την επιφάνεια της.
Βουτυρώνετε ένα ταψί μεγάλο. Στρώνετε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας, πάνω από τα μισά, βουτυρώνοντας καλά ενδιάμεσα. Περιχύνετε ομοιόμορφα την κρέμα. Στρώνετε από πάνω και τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα. Χαράζετε σε κομμάτια. Ραντίζετε τα φύλλα με λίγο νερό. Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Ανάλογα πάντα τον φούρνο.
Περιχύνετε στο καυτό γαλακτομπούρεκο το κρύο σιρόπι και το αφήνετε να το απορροφήσει όλο πριν το κόψετε
Η Συνταγή είναι από Tsampikos Vasilakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.