Συνταγές
Πολύ ωραία συνταγή για τρούφες με σιροπιαστό παντεσπάνι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρια Ν.Κιτσου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
Για το παντεσπάνι:
5 αυγά μεσαία
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. σκόνη κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για το παντεσπάνι:
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς (στον αέρα). Σε ένα καθαρό μπολ κοσκινίζεις το αλεύρι και το κακάο μαζί. Ανακατεύεις με ένα κουτάλι να ενωθούν.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνεις τα αυγά και την ζάχαρη, χτυπάς με το σύρμα για 5-8 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι τα να προκύψει μια λευκή και αφράτη κρέμα.
Σταματάς το μίξερ.
Προσθέτεις τις σκόνες, σταδιακά σε 4-5 δόσεις και ανακατεύεις με την βοήθεια μιας μαρίζ κυκλικά, από μέσα προς τα έξω, κάνοντας απαλές κινήσεις ώστε να μην χάσει τον όγκο του μείγμα.
Σε ένα ταψί με διάσταση 20 εκ., βουτυρώνεις ελαφρώς την επιφάνεια του και αδειάζεις το μείγμα. Τοποθετείς στον φούρνο και ψήνεις για 25-35 λεπτά. Δεν ανοίγεις την πόρτα καθόλου. Το παντεσπάνι είναι έτοιμο μόλις φουσκώσει και σταθεροποιηθεί. Βγάζεις από τον φούρνο, σκεπάζεις με μια καθαρή πετσέτα και αφήνεις κατά μέρος να κρυώσει.
Κόβεις με κουπ πατ δίσκους, τους οποίους σιροπιάζεις ελαφρά, με ένα ελαφρύ σιρόπι, από ίσα μέρη ζάχαρης και νερού, με μια βανίλια κι ένα κομμάτι φλούδα λεμονιού μέσα. Το οποίο το βράζεις για 4-5 λεπτά, από τη στιγμή που θα κοχλάσει.
έβαλα ανάμεσα κρέμα ζαχαροπλαστικής, την οποία την έφτιαξα χτυπώντας δύο φακελλάκια σκόνη για κρέμα ζαχαροπλαστικής, με το ανάλογο γάλα που γράφει πάνω η συσκευασία.
Για να την κάνουμε πιο ανάλαφρη χτυπάμε μια φυτική κρέμα 500 ml, το 1/3 της οποίας, το ανακάτευουμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Ενωνουμε δύο σιροπιασμένους δίσκους παντεσπάνι, με αρκετή κρέμα ανάμεσα, γύρω-γύρω κανουμε επάλειψη με την υπόλοιπη (τα 2/3 που έμειναν) φυτική σαντιγύ και κυλάμε το κάθε “σάντουιτς” σε τρούφα σοκολάτας γάλακτος.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρια Ν.Κιτσου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”