Συνταγές
Πολύ ωραία σπανακόπιτα νοστιμότατη και με ωραίο τραγανό φύλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ (για το φύλλο) :
600γρ.αλευρι, 1 σφηνάκι λάδι,
1 κ.γλ. μπέικιν, 2κ.σ.ξυδι, 1κ.γλ.αλατι και περίπου ενάμισι ποτήρι χλιαρό νερό)
Λαδακι για τα φύλλα.
ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ
1 κιλό σπανακι
3 πράσα (το άσπρο μέρος)
5-6 κρεμμυδακια
2 ξερά κρεμμυδια
Ανιθο μισό ματσακι και
Μαιδανο αν θελετε
Αλάτι & πιπερι
3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ή βρώμη, για να απορροφάει τα υγρα
Λάδι για το σωταρισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χορταρικα
Σωταρουμε ελαφρώς (ελάχιστα) όλα τα χορταρικά ίσα να μάραθουν με λίγο λαδι.
Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Να τραβήξει όλα τα υγρά
Για το σπιτικό φύλλο:
χωριzουμε το ζυμαρακι μου σε πέντε μπαλίτσες και άνοιgουμε πέντε λεπτά φύλλα.
Βάζουμε τρια κάτω, λαδωνοντας τα ανάμεσα, τη γέμιση και μετά αλλά δύο φυλλα πάνω απ τη γέμιση.
Την περναμε με λίγο λαδακι, τη χαράζουμε , την βρέχουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στις αντιστάσεις πάνω κάτω, στους 190 για μια περίπου ώρα. Ανάλογα με τον φούρνο φυσικά
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.