Connect with us

Συνταγές

Πολύ ωραία γευστικά κι αγαπημένα Τρίγωνα Πανοράματος!

Published

on

61759846 10155403818757537 982830766641643520 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι της κ. Tzina Pepe – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά:
Για την κρέμα

950 γρ. γάλα (700 + 250)
3 βανίλιες
300 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
65 γρ. κρόκος αυγού (περίπου 4)
50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. κρέμα γάλακτος
40 γρ. άχνη

Για το φύλλο
1 πακέτο φύλλο κρούστας
200 γρ. βούτυρο για άλειμμα

Για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό

Για γαρνίρισμα
σαντιγί
αμύγδαλο φιλέ

Εκτέλεση:
Ανάβουμε το φούρνο στους 160°.
Λιώνουμε το βούτυρο και το κρατάμε στο πλάι με ένα πινέλο.

Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρόλι και με το που πάρουν βράση τα αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει. Κόβουμε αντικολλητικό χαρτί φούρνου σε τετράγωνα 10×10 και τα τσαλακώνουμε κάνοντας μπαλάκια. Βάζουμε το φύλλο μπροστά μας με την στενή μεριά του προς τα εμάς. Το χωρίζουμε νοητά σε 3 κάθετες λωρίδες και το κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Βάζουμε όλες τις λωρίδες μαζί και τις σκεπάζουμε με μια νοτισμένη πετσέτα για να μη στεγνώσουν. Παίρνουμε μια λωρίδα και την απλώνουμε μπροστά μας. Με τη βοήθεια του πινέλου την πιτσιλάμε με βούτυρο. Από πάνω βάζουμε και μια ακόμα που τη βουτυρώνουμε με τον ίδιο τρόπο. Ξεκινάμε και διπλώνουμε σαν να κάνουμε τρίγωνο πιτάκι. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το τρίγωνο σε δυο μικρότερα ορθογώνια τριγωνάκια.

Ανοίγουμε το καθένα σαν χωνάκι από παγωτό και βάζουμε μέσα ένα τσαλακωμένο μπαλάκι από το χαρτί. Αραδιάζουμε τα τριγωνάκια σε ένα ταψί που στον πάτο του έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Βουτυρώνουμε και από πάνω τα τρίγωνα και τα βάζουμε στο φούρνο μέχρι να ξεροψηθούν και να πάρουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα μέχρι μέσα.

Περίπου μισή ώρα είναι αρκετή. Αμέσως τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε για μερικά δευτερόλεπτα. Αφαιρούμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.

Για την κρέμα
Βάζουμε τα 700 γρ. γάλα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες σε μια κατσαρόλα και τα φέρνουμε σε βρασμό. Ποτέ δεν ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το γάλα πριν ζεσταθεί καλά, έτσι ώστε να μην καεί το γάλα στον πάτο της κατσαρόλας. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα αυγά και το ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το αλεύρι και με ένα σύρμα το κάνουμε μια πάστα με τα υγρά του μπολ.

Όταν ζεσταθεί το γάλα με τη ζάχαρη τα ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε κουτάλα-κουτάλα από αυτό το μείγμα μέσα στο μείγμα με τα αυγά και το αλεύρι. Αυτό το κάνουμε για να πάρουν σιγά-σιγά θερμοκρασία τα αυγά και να μην γίνουν ομελέτα.

Αφού έχει ζεσταθεί το μείγμα με τα αυγά το αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα περιμένουμε να αρχίζει να πήζει.

Προσέχουμε το μάτι να είναι σε μέτρια θερμοκρασία (4-5 αν η κουζίνα φτάνει το 9) και αφαιρούμε από το μάτι όταν χρειάζεται αν βλέπουμε το μείγμα να πήζει και να μην το προλαβαίνουμε στο ανακάτεμα. Στην αρχή του ψησίματος η κρέμα θα έχει μια ελαφριά γεύση αλευριού αλλά καθώς ανακατεύουμε δοκιμάζουμε συχνά γιατί σε κάποια στιγμή ψήνεται το αλεύρι και φεύγει αυτή η μυρωδιά. Όταν συμβεί αυτό αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα 50 γρ. βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να αφομοιωθεί και αδειάζουμε την κρέμα σε ένα ταψί.

Από πάνω βάζουμε μεμβράνη που να εφάπτεται με την κρέμα και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για να κρυώσει. Τη μεμβράνη την βάζουμε για να μην κάνει κρούστα η κρέμα.
Ετοιμάζω μια ελαφριά σαντιγί με την κρέμα και την άχνη.

Όταν κρυώσει η κρέμα στο ψυγείο την βάζουμε στο μίξερ να αφρατέψει και προσθέτουμε τη σαντιγί. Βάζουμε το μίγμα σε κορνέ και τα κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστούμε.
Συναρμολογούμε βάζοντας την κρέμα μέσα στα τρίγωνα και τα διακοσμούμε αν θέλουμε με σαντιγί, αμύγδαλα ή σοκολάτα.

Η Συνταγή είναι της κ. Tzina Pepe – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές10 λεπτά ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές52 λεπτά ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές16 ώρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές18 ώρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές20 ώρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές22 ώρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές24 ώρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές5 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές5 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Exit mobile version