Συνταγές
Πολύ φανταστικό παγωτό σοκολάτα – του ονείρου!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η εκτέλεση είναι από κ. Margarita Kariwtou– “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Υλικά:
Βάζουμε τις κρέμες γάλακτος για 1 ώρα κατάψυξη και το ζαχαρούχο ψυγείο
600 γρ. Κρέμα γάλακτος ζωϊκη 35% λιπαρά ,κρύα ( οποιασδήποτε εταιρείας ζωϊκη κρ. γαλ. θέλετε αρκεί να έχει 35% λιπαρά για να πήξει στο μίξερ )
( ΟΧΙ φυτική ΟΧΙ στο τενεκεδένιο κουτάκι -Η γεύση άλλαζει αισθητά)
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο ( 390 γρ. περ)
80 γρ κακάο πικρό
300 γρ. κουβερτούρα λιωμένη Μπέν Μαρί ( αφήνω να κρυώσει)
2-3 καψάκια βανίλια σε σκόνη ή 1 κγ υγρή
Εκτέλεση
Κτυπάω στο μίξερ χειρός στην πιό δυνατή του ταχύτητα για 5 λ. ξεχωριστά την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ
Σε άλλο μπώλ κτυπάω το ζαχαρούχο , λιγότερα λεπτά με το κακάο να αφρατέψει
Προσθέτω και την λιωμένη κουβερτούρα
Ανακατεύω με το μίξερ στην πιο χαμηλή ταχύτητα την σαντιγύ σιγά σιγά και απαλά στο ζαχαρούχο με το κακάο και σοκολάτα και προσθέτω τις βανίλιες
Τοποθετώ το παγωτό μου σε τάπερ , σκεπάζω καλά με το καπάκι του, και μέσα στην κατάψυξη για 8 ώρες
#Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε χτυπήματα στο μίξερ ούτε να αφήσουμε έξω από την κατάψυξη πριν σερβίρουμε
Παραμένει απαλό , αφράτο, βελούδινο και με γεύση ασύγκριτη
Σερβίρω απευθείας
# Μπορούμε να προσθέσουμε ότι μας αρέσει αν δεν το θέλουμε σκέτο ,αν και το θεωρώ περιττό:
* Τρούφα , σταγόνες,ή φλεϊκς μαύρης, γάλακτος η λευκής σοκολάτας!
*Καραμελωμένο ζαχαρούχο αντί απλού!
* Διάφορους ξηρούς καρπούς απλούς η καραμελωμένους!
*Μπισκότα απλά ή γεμιστα σε μικρά κομμάτια!
* Σοκολατένια πουράκια!
* Γλυκά του κουταλιού ,σε κυβάκιακια και με το σιρόπι τους περιχύνουμε στο σερβίρισμα !
* Οτι άλλο μας αρεσει
Η Συνταγή είναι από κ. Margarita Kariwtou– “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ” – Margarita Kariwtou .