Συνταγές
Πολύ ωραία κρέμα με ζελατίνη και διάφορα φρούτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για την κρέμα
1L γάλα
3 φακελάκια ζελατίνη
5-6κσ ζάχαρη
1/3κγ.μαστίχα
αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε 1/2ποτ. κρύο νερό σε ένα μπόλ και ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε με πιρούνι και την αφήνουμε για 2-3 λεπτά να φουσκώσει και να απορροφύσει όλο το νερό. Εχουμε βάλει στο γάλα την ζάχαρη και μαστίχα να βράσει, αφού το φύγουμε από την φωτιά προσθέτουμε στο ζεστό γάλα την ζελατίνη. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να διαλυθεί.
(Ή χλιαρό το γάλα και βαζουμε τη ζελατίνη λίγη λίγη και ανακατεύουμε καλά με σύρμα να μην σβολιασει)
Βάζουμε την κρέμα σε παΐρεξ,έχουμε έτοιμα τα αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα και τα ρίχνουμε στην κρέμα. Στο ψυγείο να παγώσει και να πείξει.
Ετοιμάζομε τα δύο φακελάκια τζέλλυ με 4 ποτ. νερό.Το βάζουμε λίγο στο ψυγείο,όχι να πείξει.Κόβουμε διαφορά φρούτα σε μικρούς κύβους ή κοκτέιλ φρούτων σε κονσέρβα(κομπόστο),την στραγγίζουμε από το σιρόπι της και τα βάζουμε πάνω από την κρέμα .Τελος το τζέλλυ, χρησιμοποιώντας το πίσω ενος κουταλιού για να πέφτει σιγά το τζέλλυ. Στο ψυγείο να πείξει.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.