Συνταγές
Πολύ ωραία συνταγή για κιμαδόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Κατερινα Στεργιου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την γέμιση
Ένα κιλό κιμά ανάμικτο
Ένα κρεμμύδι ξερό
Ενα φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Τέσσερα αυγά
Ένα φλιτζάνι του τσαγιού χυλοπιτακι
Μια κούπα τριμμένα κίτρινα τυριά
Αλάτι …. πιπέρι.
Για την ζύμη
Δύο ποτήρια του νερού νερό
800 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις μπορεί να χρειαστεί και λίγο ακόμη..
300 γρμ βούτυρο σούπερ φρέσκο.
Μια κουταλιά της σούπας λάδι
Μια κουταλιά της σούπας ξύδι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρόλακι σοταρουμε τον κιμά στο λάδι στην συνέχεια προσθέτουμε και το τριμμένο κρεμμύδι και ένα φλυτζάνι του τσαγιού νερό. Αφού έχει βράσει. Ο κιμάς. Προσθέτουμε το χυλοπιτακι να τραβήξει τα υγρά.
Το αφήνουμε τα κρυώσει καλά. Και προσθέτουμε. Τα αυγά. Και τα τριμμένα τυριά. Μέσα στον κιμά
Ζυμωνουμε το ζυμάρι με τα παραπάνω υλικά. ΧΩΡΊΣ το ΒΟΎΤΥΡΟ. Το κρατάμε σε θερμοκρασία δωματίου. Για τα αλοιψουμε τα φύλλα Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για κανένα μισάωρο.
Την κόβουμε σε δύο μέρη..
Τα ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο. Και με το χέρι μας περνάμε το βούτυρο παντού. ΌΧΙ ΛΙΩΜΈΝΟ. Το διπλώνουμε. Σε σχήμα φάκελο. Συνεχίζουμε και με το δεύτερο κομμάτι ζύμης με τον ίδιο τρόπο. Και το αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα
Βουτύρωνουμε το ταψί. Κουζίνας
Ανοίγουμε το ένα κομμάτι ζύμης μεγαλύτερο. Το στρώνουμε στο ταψί. Προσθέτουμε την γέμιση. Και από πάνω το άλλο. Κομμάτι. Το ανοίγουμε με τον πλάστη μας.
Λιώνουμε βούτυρο. Και περνάμε την πίτα με το πινέλο. Από πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς. Στην αντίσταση. Για μία ώρα. Μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα
Η Συνταγή είναι από Κατερινα Στεργιου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.