Συνταγές
Πολύ ζηλευτό γλυκό του κουταλιού από φλούδα καρπουζιού, χωρίς ασβέστη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lena Kallitexnida -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κιλό φλούδα καρπούζι( το άσπρο μέρος- κόβεται σέ λωρίδες με πιλερ και βάζετε οδοντογλυφίδες για να κρατάνε το σχήμα )- τρυπάμε με πιρούνι σε αρκετά σημεία )για 1 Κιλό καρπούζι θέλουμε 2 κ.σ σόδα, διαλύουμε 2 κουταλιές της σούπας σόδα (σκόνη μαγειρικής) σε περίπου 1 ποτήρι ζεστό νερό και συμπληρώνουμε με κρύο νερό ( έβαλα και παγάκια)
Συμπληρώνουμε με νερό, έτσι ώστε να καλυφθεί τό καρπούζι ( εγώ προσωπικά βάζω πάντα παραπάνω νερό, ακόμη και 10 εκατοστά παραπάνω) αφήνετε για όλη τη νύχτα (η τουλαχιστον για 7 ώρες)
Ξεπλένετε καλά σε άφθονο νερό, βράζετε σιρόπι με 1 κιλό ζάχαρη και 1 λίτρο νερό, ρίχνουμε μέσα το καρπούζι, βράζουμε για 5 λεπτά, σουρώνουμαι, (εγώ άφηνω να ΚΡΥΏΣΕΙ το καρπούζι μετά το σουρωμα )και πάλι βράζουμε το ΊΔΙΟ σιρόπι
Ρίχνουμε το καρπούζι μεσα και το βράζουμε, μετά από 15 λεπτά ρίχνουμε μέσα 4 γαριφαλάκια, χυμό από 1 λεμόνι και 2 βανίλια, βράζουμε για 20 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει για 24 ώρες και πάλι βράζουμε για 20 λεπτά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρια Ν.Κιτσου -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”