Connect with us

Γλυκα

Πλούσιο Κέικ Μπάουντυ (Καρύδα Σοκολάτα)

Published

on

Bounty cake2 image

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

 Μερίδες:  12

Υλικά:

Για το Κέικ (προσαρμοσμένο από το Κέικ Μαρμπρέ):

  • 1 βούτυρο ή μαργαρίνη (250 γραμμάρια), σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 4 αυγά μεγάλα (των 65 γραμμαρίων) σε θερμοκρασία δωματίου, χωρισμένα
  • Μία πρέζα αλάτι
  •  25 γραμμάρια ρόφημα σοκολάτας ή κακάο
  • 225 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 25 γραμμάρια κόρν φλάουρ
  • 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. εσάνς βανίλιας ή 2 βανίλιες
  • 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού ή άλλου εσπεριδοειδές
  • 35  γρ. γάλα (3 κουταλιές σούπας)

Για το συρόπι:

  • ¼ κούπας ζάχαρη
  • ¼ κούπας νερό
  • 1 κουταλιά λικέρ λεμονιού (limoncello)

Για τη γέμιση:

  • 150 γρ. αποξηραμένη καρύδα τριμμένη
  • 50 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 120 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 5- 6 σταγόνες εσάνς βανίλιας ή μια αμπούλα
  • 1 κούπα ζάχαρη

Γλάσο σοκολάτας:

  • 175 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 10 γρ. βούτυρο ή μαργανίνη
  • 1 κουταλιά συρόπι
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 35%

Προαιρετικά:

  • 2 κουταλιές τρίμματα σοκολάτας

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε το Κέικ:  Προθερμαίνουμε το φούρνο στους  180C/ 350 F και βάζουμε τη σχάρα στο κέντρο.
  2. Ντύνουμε ένα ταψί 24 εκ. με λαδόκολλα και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα πλαϊνά της φόρμας.
  3. Ενώνουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το σοκολατούχο ρόφημα, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα και τα κοσκινίζουμε μαζί.  Προσθέτουμε το αλάτι και το ξύσμα.
  4. Κτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
  5. Προσθέτουμε τα κροκάδια, ένα-ένα μέχρι να ενσωματωθούν.
  6. Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  7. Καθαρίζουμε τα πλαϊνά του μίξερ και το ξανακτυπάμε.    (Σ’ αυτή τη φάση μπορεί να μας φανεί ότι το μείγμα έχει κόψει.  Μη δώσετε σημασία γιατί θα επανέλθει με το αλεύρι).
  8. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα από το αλεύρι.
  9. Προσθέτουμε λίγη-λίγη τη μαρέγκα  και με τη σπάτουλα ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί η μαρέγκα.
  10. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.  Απλώνουμε το κέικ με τη σπάτουλα και χτυπάμε το ταψί πάνω στο τραπέζι μερικές φορές.
  11. Ψήνουμε το κέικ για περίπου 50-55 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας.   Μετά τα 45 λεπτά δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι στο κέντρο και συνεχίζουμε το ψήσιμο, μέχρι να βγει καθαρό.
  12. Το αφήνουνε να κρυώσει πριν το βγάλουμε από τη φόρμα.
  13. Ετοιμάζουμε το συρόπι:  Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και το βάζουμε να βράσει. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλύσει η ζάχαρη και το βράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέστε το limoncello και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  14. Εάν η κορυφή του κέικ είναι πολύ στρογγυλεμένη, κόβουμε μια φέτα με ένα οδοντωτό μαχαίρι για να το ισιώσουμε.
  15. Χωρίζουμε το κέικ σε δύο ίσα μέρη.
  16. Βάζουμε το ένα κομμάτι πίσω στο ταψί και βάζουμε το στεφάνι γύρω του. Βρέχουμε και τα δύο κομμάτια με το μισό σιρόπι.
  17. Ετοιμάζουμε τη γέμιση:  Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.  Βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει μια παχιά πάστα. Την αφήνουμε να κρυώσει.
  18. Κτυπάμε την  κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε την πάστα καρύδας, το κρεμώδες τυρί και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
  19. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο κέικ και βάζουμε το δεύτερο κομμάτι από πάνω.  Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το γλάσο.
  20. Ετοιμάζουμε το Γλάσο:  Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρότερα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέτουμε το βούτυρο και τη λιώνουμε στα 640 watt για ένα λεπτό. Ανακατεύουμε και την ξαναζεσταίνουμε για ακόμα ένα λεπτό ή μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  21. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.  Εάν το γλάσο είναι πολύ πηχτό το αραιώνουμε με λίγο συρόπι.
  22. Αδειάζουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και το απλώνουμε να πάει παντού.
  23. Πασπαλίζουμε με τρίμματα σοκολάτας από πάνω.
  24. Το αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν αφαιρέσουμε το στεφάνι.

Μερικά Χρήσιμα Τιπς

Τιπ 1

Εάν δεν έχετε ξαναφτιάξε κέικ και φοβάστε με την ιδέα να το φτιάξετε μόνοι μας, αυτό το κέικ είναι τέλειο για αρχάριους.  Γίνεται πανεύκολα και ούτε καν μίξερ δεν χρειάζεται.  Μπορείτε να χτυπήσετε τα υλικά με το σύρμα ή να τα ανακατέψετε ακόμη και με το κουτάλι.   Η μαρέγκα δεν είναι απολύτως απαραίτητη αλλά εάν μπορείτε να τη φτιάξετε, σίγουρα προσθέτει όγκο και κάνει το κάνει πιο ανάλαφρο.

Τιπ 2

Βούτυρο ή μαργαρίνη;  Σίγουρα το βούτυρο έχει καλύτερη γεύση αλλά η μαργαρίνη κάνει την ίδια δουλειά και κερδίζετε λίγο χρόνο γιατί το βούτυρο θέλει λίγο περισσότερο χρόνο για να μαλακώσει.  Γιαυτό προγραμματίστε να αγοράσετε τα υλικά σας πριν το φτιάξετε!

Tip 3

Μην μπείτε στον πειρασμό να ανοίξετε τον φούρνο πριν να περάσουν τουλάχιστον 40 λεπτά, γιατί θα το μετανοιώσετε!  Το κέικ σας που κάνατε με τόσο κόπο θα ξεφουσκώσει.

Τιπ 4

Μπορείτε να φτιάξετε το κέικ μέχρι και δύο μέρες πριν.  Βάλτε το σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς ή τυλίξτε το με μεμβράνη κουζίνας.

Τιπ 5

Οι αρχάριοι μπορούν απλώς να κόψουν το κέικ στα δύο και να βάλουν μαρμελαδα για γέμιση ή απλώς να πασπαλίσουν λίγη ζάχαρη άχνη από πάνω!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές8 ώρες ago

Ντολμαδάκια γιαλαντζί από τα χεράκια μας με φρέσκα αμπελόφυλλα

Συνταγές10 ώρες ago

Τα πιο νόστιμα και αφράτα τσουρέκια – απλά εξαφανίστηκαν !

Συνταγές12 ώρες ago

Βουτηρένια κουλουράκια κουνελάκια πεντανόστιμα – μοσχομύρισε το σπίτι

Συνταγές14 ώρες ago

Φτιάξτε μια νόστιμη πιπερόπιτα με ζουμερή γέμιση και γεμάτη αρώματα

Συνταγές15 ώρες ago

Φλωρεντίνες αμυγδάλου στα γρήγορα, νηστίσιμες ή μή. Τις αγαπάμε για την γεύση και την απλότητα τους!

Συνταγές16 ώρες ago

Γλυκό κουταλιού περγαμόντο με φρέσκα φρούτα εποχής

Συνταγές18 ώρες ago

Νηστίσιμοι Πατατοκεφτέδες – το τέλειο ορεκτικό για κάθε οικογενειακό τραπέζι

Συνταγές1 ημέρα ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές1 ημέρα ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές2 ημέρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές2 ημέρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές2 ημέρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές2 ημέρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές2 ημέρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές3 ημέρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές3 ημέρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές3 ημέρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές3 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές3 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές4 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές4 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές4 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές4 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Exit mobile version