Πιτες
Σήμερα το φαγητό μας πλαστός Καρδιτσιώτικος με γιαούρτι και ξυνόγαλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το μεγάλο ταψί τής κουζίνας
1 κιλό αλεύρι καλαμποκιού
1 Κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνακι του ελληνικού καφέ λάδι
Νερό όσο πάρει να γίνει ένας σφιχτός χυλός
Βάζουμε βίταμ στο ταψί μην το τσιγκουνευτητε και λίγο λάδι
Ρίχνουμε το μισό μείγμα και απλώνω ομοιόμορφα στο ταψί.
ΧΌΡΤΑ
Σπανάκι Λαπατα τσουκνίδια παζια Πράσα Κρεμμυδάκια φρέσκα Άνηθο Μαϊντανό
Εκτέλεση :
Ρίχνω αλάτι και λίγο λάδι και τα τρίβουμε με τα χέρια νά πέσει ο όγκος τούς τρίβω και φέτα 200 γρ
Τα ρίχνω στο ταψί και τα απλώνω.
Στο χυλό που έμεινε ρίχνουμε νερό για να αραιώσει πολύ . Το ρίχνουμε να σκεπάσω τα χόρτα.
Ρίχνουμε βίταμ και λίγο λάδι τρίβω και λίγη φέτα.
Ψήνουμε στους 230 βαθμούς για μία ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Ότι και να πω….. Για την ΝΟΣΤΙΜΙΆ του θα είναι ΛΊΓΟ
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για να φτιάξετε την πιο νόστιμη και λαχταριστή τυρόπιτα με γιαούρτι!
Για την τυρόπιτα με γιαούρτι θα χρειαστέιτε:
1 κούπα του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κεσεδάκι βούτυρο μαλακό
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
3-4 αυγά
1/2 kg. φέτα
φρυγανιά μπόλικη
σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί εκτός της φρυγανιάς.
Το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και η φέτα να τριφτεί στο χέρι όσο χοντρή ή ψιλή θέλετε.
Βουτυρώστε ένα πυρέξ και απλώστε τη φρυγανιά.
Βάλτε το μείγμα στο πυρέξ και απλώστε αρκετό σουσάμι. Την ψήνετε στο φούρνο για 40-45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Σερβίρετε ζεστή και κρύα
πηγή : athensmagazine