Συνταγές
Όποιος τον έχει δοκιμάσει ξέρει πόσο υπέροχος είναι – Καρδιτσιώτικος πλαστός
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από ” – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
ΧΥΛΌΣ
1 κιλό αλεύρι καλαμποκιού
1 κουταλάκι αλάτι
Μισό κρασοποτηρο λάδι
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
Νερό όσο πάρει να γίνει ένας σφυχτος χυλός
Βίταμ στο ταψί και λίγο λάδι στρώνουμε το μισό χυλό τον απλώνουμε με το χέρι μου
ΧΌΡΤΑ
Σπανάκι Λαπατα τσουκνίδια παζια Πράσα Κρεμμυδάκια φρέσκα Άνηθο Μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε αλάτι και λάδι και τα τρίβω με τα χέρια μου νά πέσει ο όγκος τρίβουμε 200 γρ φέτα και τα στρώνουμε στο ταψί.
Αραιωνουμε το χυλό αρκετά με νερό και τον ρίχνουμε να πάει παντού να σκεπαστούν τα χόρτα.
Τρίβουμε 100γρ φέτα και βιταμ και μπουκιτσες παντού δεν θέλουμε τσιγκουνες το καλαμποκαλευρο θέλει λοιπός και λίγο λάδι
Ψήνουμε Αντιστάσεις στους 230 βαθμούς για μία ώρα περίπου.
Νόστιμη συνταγή από ” – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Η απόλαυση δεν σταματά! Συνέχισε στην παρακάτω συνταγή για την πιο νόστιμη στριφτή τυρόπιτα
Η Συνταγή είναι από κ. Litsa Kokkoni– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ
500 γρ Αλεύρι
Νερό όσο πάρει
1 κουταλάκι γλ αλάτι
1 κουταλιά Ξύδι
3 κουταλιές Ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
Τυρί φέτα
Λίγο δυόσμο (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε ένα ζυμαράκι μαλακό που να μην κολλάει στα χέρια με τα παραπάνω υλικά το αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί και ανοίγουμε φύλλα με τον πλάστη
ραντιζουμε με ελαιόλαδο βάζουμε τυρί φέτα κατά μήκος ρολαρουμε γυρίζουμε σε σαλιγκαράκι
τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, μέτρια προς σιγανή θερμοκρασία.
Η Συνταγή είναι από κ. Litsa Kokkoni– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.