Συνταγές
Χατίρια δεν χαλάμε γι αυτό φτιάξαμε πιροσκί με πατάτες και με φέτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Kristina Ikonomi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Συνταγή για την ζύμη
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 ποτήρι γάλα
125 γρ Βιτάμ
3 αβγά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
– Για την γέμιση με πατάτες
Βράζουμε καλά τής μικρές πατάτες σε μια κατσαρόλα μαζί με την φλούδα, αφού κρυώσουν της ξεφλούδισουμε και της πατάμε με πιρούνι να γίνουν σα πουρέ.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να πάρει χρώμα μαζί με αλάτι και πιπέρι, αυτό είναι που δίνει γεύση. Το αφήνουμε να κρυώσει πριν φτιάξουμε τα πηροσκί.
– Για την γέμιση με φέτα.
1/2 κιλό φέτα
1 αβγό
λίγο μαύρο πιπέρι
Τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
– Φτιάξουμε τη ζύμη
Σε ένα μπρίκι το Βιτάμ να λιώσει, ρίχνουμε το γάλα, το αλάτι και την ζάχαρη, τα ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε σε ένα μπολ. Να είναι χλιαρό, χτυπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε στο μπολ μαζί με την μαγιά, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι αφού το έχουμε περάσει από κόσκινο. Ζυμώνουμε μέχρι ή ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
Το αφήνουμε να ξεκούραστη μια ώρα σκεπασμένο το μπολ, είτε μέσα στο φούρνο.
Μετά πλάθουμε μικρά μπαλάκια, τα ανήκουμε με τον πλάστη γύρω στα 10 εκατοστά
τοποθετούμε στη μέση τη γέμιση, τα κλείνουμε καλα, τα αφήνουμε να φουσκώνουν για 10 λεπτά μέσα στο φούρνο.
Τα τηγανίζουμε σε βάθη τηγάνι με μπόλικο λάδι.
Η Συνταγή είναι από Kristina Ikonomi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.