Συνταγές
Δεν ξέρω πως να την ονομάσουμε – σημασία δεν έχει γιατί είναι η πιο πεντανόστιμη πίτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
400 γρ Σπανακια
1 Κρεμμύδι ξερό
3 Κρεμμυδάκια χλωρά
2 Πράσα
Μυρωδιές( μάραθο δυόσμο λαπατα σέσκουλα αγγουριτσα )
3 με 4 κουταλιές Γιαούρτι
3 Αυγά
Τυρί φέτα όσο θελουμε
1 ποτηράκι κρασιού Ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι
150 γρ αλεύρι
1 κουταλάκι Μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα χορταρικά μας.
Τα Στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε .
Σωταρουμε τα πράσα και το ξερό κρεμμύδι να μαλακώσουν με λίγο ελαιόλαδο .
Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αυγά ρίχνουμε το λάδι το γιαούρτι το αλεύρι και ανακατεύουμε .
Προσθέτουμε το τυρί ,το μπέικιν πάουντερ και τα χορταρικά ,ανακατεύουμε πολύ καλά και τα ρίχνουμε στο ταψί που έχουμε λαδώσει και πασπαλίσει με σιμιγδάλι
στρώνουμε την επιφάνεια ρίχνουμε λίγο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 με 200 βαθμούς Κελσίου περίπου μια ώρα.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για νόστιμη σπιτική πιτα μπομποτα όπως την λέμε στην μακεδονία μας!
Η Συνταγή είναι της κ. Sofoklis Maria Sofoklis Maria – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.
ΥΛΙΚΑ
500 καλαμποκαλευρο
800μλ γαλα
200μλ κρεμα γαλακτος
5 αυγα
100γρ βουτυρο
200γρ σπανακι
200γρ λαπατα
200 φετα
200 κεφαλογραβιερα
αλατι πιπερι
2 κρεμμυδακι φρεσκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σοτάρουμε το κρεμμυδι και στη συνεχεια ριχνουμε ολα τα υλικα στην κατσαρολα και τα βαζουμε σε μετρια φωτια μεχρι να πιξει!
μολις ειναι ετοιμο το βαζουμε σε ενα ταψι στουσ 180 μια ωρα περιπου
Η Συνταγή είναι της κ. Sofoklis Maria Sofoklis Maria – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.