Συνταγές
Πετυχημένη συνταγή για μελομακάρονα από την αξεπέραστη Βέφα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής μαγειρικής από “Ειρήνη Σταματέλλη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
1 1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα μαγειρικό λίπος(βούτυρο καλό)
1 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού
1/4 κούπας κονιάκ
2 κουτ.γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
2 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ.γλυκού σόδα (σκόνη)
1 κιλό αλεύρι Γ.Ο.Χ.
Σιρόπι:
2 κούπες μέλι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
Πασπάλισμα:
1 1/2 κούπα καρύδια (χοντροκομμένα)
1 κουτ. γλυκού κανέλα (σκόνη)
1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο (σκόνη)
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά τα 6 πρώτα υλικά μέχρι να γίνει το υγρό μείγμα αφράτο μετά κοσκινίζουμε το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και την σόδα και κάνουμε λακουβιτσα έπειτα ρίχνουμε το υγρό μείγμα στην λακουβιτσα και με απαλές κινήσεις μαζεύουμε την ζύμη.
Πλάθουμε σε σχέδια και από πάνω σχεδιάζουμε με πιρούνι ή τρυπητο.
Ψήνουμε στους 175° C για 30′ λεπτά περίπου,όταν ψηθούν όλα και κρυώσουν ετοιμάζουμε το σιρόπι αφού βράσει αφαιρούμε την άφρη, μελώνουμε και πασπαλίζουμε με τα καρύδια
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής μαγειρικής από “Ειρήνη Σταματέλλη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”